InterieurWonen

Style je interieur met een urban jungle twist

Style je interieur met een urban jungle twist

Er zijn steeds veranderende trends als het gaat om het interieur van je woning. Op dit moment is de urban jungle trend helemaal hip. Er zijn allerlei manieren om het interieur een metamorfose te geven en de junglelook kracht bij te zetten. Bijvoorbeeld met de keuze voor bepaalde meubels. In een urban jungle interieur wil je natuurlijk heerlijk comfortabel zitten en lekker hangen op de bank. Loungebanken zijn wat dat betreft perfect, maar het is wel belangrijk om dan met een aantal punten rekening te houden.

Loungebank met natuurlijke look

De urban jungle trend houdt onder meer in dat er sprake is van een natuurlijke look. Daarom is het bij de keuze voor een loungebank belangrijk daarmee rekening te houden. Bijvoorbeeld door voor een loungebank in een groene kleur te kiezen. Daarmee zet je direct de toon voor een urban jungle look. Ook de kleur bruin past perfect bij de junglesfeer als je deze bruine loungebank dan combineert met veel groen in het interieur. Bij het kopen van een loungebank is het aan te raden de maten in je woonkamer te meten om zo rekening te kunnen houden met de loopruimte. Daarvoor is 40 cm tussen de salontafel en de bank aan te houden en in het algemeen een loopruimte van 60 tot 80 cm.

Planten aanschaffen

In een urban jungle interieur horen veel planten te staan. Die vormen namelijk de basis om de specifieke look te creëren. Je kan natuurlijk de hele woonkamer vol zetten met groene planten, maar het is ook op een subtiele manier mogelijk een junglesfeer te creëren. Zo geef je een urban jungle twist aan het interieur door naast de loungebank een grote plant neer te zetten. Dat staat fantastisch en geeft de woonkamer een natuurlijke uitstraling. Heb je weinig ruimte voor een grote plant naast de loungebank dan is het eveneens mogelijk om op een plantentafeltje een hoge en smalle plant neer te zetten.

Combineer materialen

Een loungebank van leder of stof is ideaal om in het interieur met andere materialen te combineren. Overigens heeft leder als voordeel dat het gemakkelijk te reinigen is en dat is handig als je huisdieren of kinderen hebt. Leder is natuurlijk materiaal dat ideaal is om met hout of bamboe te combineren. Bijvoorbeeld met een salontafel van hout en met een bamboestoel. Verder is de urban jungle stijl uit te breiden met woondecoraties of door de wanden van een junglebehang te voorzien.

Geef een reactie