InterieurTipsWonen

Dit is waarom licht in je huis belangrijk is voor je gezondheid

Dit is waarom licht in je huis belangrijk is voor je gezondheid

Een licht huis is niet alleen mooi, maar brengt ook veel voordelen met zich mee. Je slaapritme verbetert, je staat positiever in het leven, maar je krijgt ook eindelijk al je werk en klusjes af.

Dag- en nachtritme

Een goed slaapritme voorkomt dat jij straks in slaap valt in het openbaar vervoer en je je halte mist, of dat jij je schoonheidsslaapje inhaalt op kantoor en je baas daar niet van gediend is. Het is logisch dat zodra je je in een donkere ruimte bevind, je lichaam zich klaarmaakt om te slapen en bij licht zich weer voorbereid voor de dag. Maar wat als jouw slaapkamer altijd donker is? Dat gaat je biologische klok niet veel goeds doen.

Humeur

Niets is beter dan wakker worden door natuurlijk daglicht. Op je vrije dag, maar ook als je vroeg op moet voor werk. Als het om zeven uur ‘s ochtends nog steeds even donker is als om drie uur ‘s nachts in jouw huis, zal je er niet blij van worden. Wakker worden wordt dan een stukje moeilijker dan normaal.

Werken aan dat ene verslag waar jij al weken tegenaan loopt te hikken, gaat al een stuk beter in een open en lichte ruimte. Met voldoende licht in je huis krijg jij de concentratie die je nodig hebt om je taken te volbrengen. Je voelt je productiever voelen dan ooit tevoren!

Hoe krijg ik licht in mijn huis?

Nu je weet waarom voldoende licht goed voor je is, moet je alleen nog zorgen dat er daadwerkelijk licht binnenkomt. Met ramen, zal je vast denken, maar dan is er nog de beslissing voor wat voor raam je gaat. Met dubbel glas heb je voordelen dat in de winter je profijt hebt van de warmte van de zon, terwijl je in de zomer er minder last van hebt. Allemaal dankzij de coating. Er is ook hr++ glas, de voordelen daarvan zijn dat de waarde van je woning stijgt, het is milieuvriendelijk want het bespaart op energieverbruik en het is inbraakwerend. Kortom, genoeg manieren voor meer licht in je huis!

Geef een reactie