InterieurTipsWonen

Een deurgordijn, praktisch én ter decoratie

Een deurgordijn, praktisch én ter decoratie

Ben je op zoek naar een deurgordijn? Het aanbod is enorm! Er zijn heel veel verschillende soorten deurgordijnen verkrijgbaar. Gordijnen ter decoratie en gordijnen om vliegen en andere insecten buiten de deur te houden. Vaak kun je zelfs een deurgordijn vinden met een combinatie van deze twee eigenschappen.

Deurgordijn ter decoratie

Een deurgordijn kun je gebruiken ter decoratie in huis voor bijvoorbeeld een slaapkamerdeur, een inloopkast of de opening naar de keuken. Dit laatste zie je vaak ook in restaurants en cafés, om de keuken iets af te schermen van het restaurant zodat je niet direct zicht hebt op de keuken. In zo’n geval wordt vaak een decoratief deurgordijn gebruikt zoals een draadjesgordijn of een kralengordijn. Ook een gordijn met hulzen is een veelgebruikt gordijn als afscherming tussen twee ruimtes.

Praktisch deurgordijn

Wil je een deurgordijn voor je buitendeur, voornamelijk om vliegen buiten de deur te houden? Dan zijn er nog meer modellen geschikt. Van prachtige vliegengordijnen met leuke printjes en kleurtjes tot vliegengordijnen met gaaslamellen die zelfs de kleinste vliegjes tegenhouden. Wanneer je een deurgordijn vooral koopt omdat je vliegen buiten wilt houden maar toch lekker je deur open wilt zetten tijdens de zonnige dagen is zo’n lamellen gordijn ideaal en dan ook erg populair. Het is vaak eenvoudig zelf in te korten en dat maakt het voor vrijwel iedere deur mogelijk om zo’n deurgordijn te gebruiken. Een vliegengordijn wordt vaak aangeschaft aan het begin van het voorjaar. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien worden we daar allemaal uiteraard erg vrolijk van en willen we ook graag zo snel mogelijk alle ramen en deuren openen. Je kunt in dat geval het beste zo snel mogelijk zorgen voor een goed vliegengordijn, zodat je er ook écht optimaal van kunt genieten. Wanneer er direct vliegen bij jou in huis naar binnen dringen word je daar natuurlijk niet erg vrolijk van. Het vervelende gezoem van de vliegen en de nare bulten die muggen bij je kunnen veroorzaken, daar worden we over het algemeen niet blij van, en dat terwijl wel juist zo graag van het lekkere weer willen genieten. Voorzie je woning daarom zo snel mogelijk van een goed deurgordijn zodat vliegen jouw voorjaarshumeur niet kunnen verpesten!Praktisch deurgordijn

Officieel begint de lente in ons land op 20 maart. We hebben wel eens jaren gehad waarbij we vóór deze dag al van een aantal heerlijke zonnige dagen hebben mogen genieten. Het weer in ons land is echter erg onvoorspelbaar en dat maakt het lastig om aan te geven wanneer het nou lekker weer zal gaan worden. Omdat het over het algemeen steeds warmer wordt in ons land is de verwachting wel dat het voorjaar nog wel eens snel bij ons voor de deur kan staan dit jaar!

Geef een reactie