TipsVerbouwenWonen

Vergeet deze zaken niet bij een verhuizing

Een verhuizing brengt veel regelwerk met zich mee en natuurlijk mankracht om de inboedel over te brengen. Een van de zaken die je moet regelen, is het doorgeven van een adreswijziging. Daarnaast komen verhuisdozen van pas en is het aan te raden op tijd met inpakken te beginnen. Een aanhangwagen huren biedt voor het vervoer van de inboedel uitkomst als het om een kleine verhuizing gaat. Zo zijn er meerdere zaken van belang om bij een verhuizing rekening mee te houden.

Overbodige spullen wegdoen

Een verhuizing is een uitstekend moment om eindelijk eens van spullen af te komen die je toch niet meer gebruikt. Vooral op zolders is het vaak een verzameling van spullen die er al jaren staan en die niet met een verhuizing mee hoeven naar het nieuwe huis. Loop daarom door je huis en kijk wat weg kan. Verkoop deze spullen, biedt deze gratis aan of breng de spullen naar de stort als niemand er meer wat mee kan of wil.

Verhuisdozen nummeren

Bij een grote verhuizing begin je op tijd met het inpakken van verhuisdozen. Bijvoorbeeld met spullen die je niet direct nodig hebt, zoals boeken of kleding die buiten het seizoen valt. Het is dan handig om de verhuisdozen te nummeren en de betreffende ruimte erop te vermelden. Dat voorziet in praktisch gemak tijdens de verhuizing, want zo is duidelijk in welke ruimte de dozen moeten komen te staan.

Verhuizers regelen

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf of je de verhuizing uitbesteedt aan een verhuisbedrijf of vrienden inschakelt. In elk geval is het belangrijk om verhuizers te laten weten wat de verhuisdatum is. Schakel je vrienden in om mee te helpen met verhuizen dan is het belangrijk dat je de op de dag uiteraard in eten en drinken voorziet. Ook professionele verhuizers lusten natuurlijk wel een kopje koffie tussen de werkzaamheden door.

Transport regelen

Ga je de verhuizing zelf doen met behulp van vrienden dan is het belangrijk om tijdig transport te regelen. Bijvoorbeeld door een aanhanger te huren. Betreft een verhuizing op hoogte dan bieden hoogwerkers uitkomst. Dat geldt overigens eveneens voor bedrijven die te maken krijgen met een verhuizing. In dat geval biedt een hoogwerker huren eveneens uitkomst.

Meterstanden noteren

Bij een verhuizing is het verder van belang om de meterstanden van elektriciteit en water te noteren. Uiteraard moet je dat ook in het nieuwe huis alvast doen. Dat geldt eveneens voor het meeverhuizen van bijvoorbeeld de internetservice.

Geef een reactie