InterieurTipsVerbouwenWonen

Dit zijn de voordelen van een visgraat PVC vloer

visgaatvloer

PVC vloeren zijn op dit moment enorm gewild. PVC vloeren visgraat zijn al helemaal niet meer aan te slepen en worden met regelmaat verkocht. PVC vloeren met een visgraat patroon laten de gebruiker niet alleen genieten van de geweldige voordelen van PVC, maar ook nog eens van de zeer exclusieve uitstraling van het visgraat patroon. Dat maakt het niet voor niets een zeer gewilde vloersoort op dit moment. Ben jij al bekend met alle voordelen van PVC vloeren visgraat of ben je nieuwsgierig wat deze vloer kan betekenen voor jouw woning? In dit artikel vertellen we alles wat je wilt weten over de bijzondere eigenschappen van een PVC vloer visgraat en vertellen we hoe deze vloer jouw woning kan verrijken.

PVC vloeren visgraat zijn voordeliger dan de houten variant

Veel mensen zijn wel bekend met de houten visgraat, maar hebben nog nooit gehoord van de PVC variant. Een PVC vloer met visgraatpatroon is echter veel voordeliger dan de houten variant en beschikt ook nog eens over alle voordelen van PVC. We weten allemaal dat een houten vloer schoonmaken en onderhouden een aardige klus kan zijn. Bovendien zal een houten vloer altijd een beetje werken. Met een PVC vloer heb je hier geen last van. Je geniet van dezelfde authentieke en exclusieve uitstraling, maar zonder de nadelen van een houten vloer. Dat is pas echt genieten in eigen huis!

Op het oog niet te onderscheiden van een echte houten vloer

De meeste mensen twijfelen alsnog om te kiezen voor een visgraat PVC vloer. Zij zijn dol op de authentieke uitstraling van een echte houten vloer en hebben niet het idee dat een PVC vloer dit kan evenaren. De realiteit is echter dat veel mensen op het oog geen verschil zien tussen een echte houten vloer en een PVC vloer. Dit maakt de PVC vloer door haar talloze voordelen al gauw een stuk aantrekkelijker.

houten vloer

PVC vloeren visgraat, talloze mogelijkheden

De mogelijkheden voor een PVC vloer visgraat zijn eindeloos. Je hebt enorm veel verschillende varianten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een vloer die past bij jouw interieur. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om eindeloos te variëren met je interieur. De vloer zal immers altijd passen bij het door jouw gekozen interieur.

Geluiddempende kwaliteiten

De PVC vloer visgraat wordt dikwijls gebruikt in appartementen, tussenwoningen en flats. De reden hiervoor is simpel: de vloer werkt namelijk zeer geluiddempend. Hierdoor veroorzaak je geen overlast voor de buren en kan je met een fijn gevoel door de kamer struinen. Zeker met kleine kinderen of huisdieren is een PVC vloer een prima alternatief. De buren zullen geen last hebben van het geluid van rondrennende voeten of pootjes en je voorkomt dat de angst om je hart slaat als je iets laat vallen.

Onderhoudsarm en slijtvast

Het grootste voordeel van een PVC vloer visgraat is dat deze zeer gemakkelijk in onderhoud is. Enkel regelmatig stofzuigen en een wekelijkse dweilbeurt is voldoende om de vloer mooi te houden. Dit in tegenstelling tot een houten vloer, die je dikwijls moet voorzien van een nieuwe beschermlaag en met zorg moet schoonmaken. Bovendien slijt de vloer ook veel minder snel, waardoor je minder snel de vloer hoeft te vervangen én dat voel je weer in je portemonnee.

Geef een reactie