Wonen

Wat zijn de kosten voor een verhuizing?

Verhuizen

De kosten voor een Kosten verhuizing bestaan uit verschillende onderdelen. Om het zo goedkoop mogelijk te doen zou je alles zelf kunnen doen. Het enige wat je dan in veel gevallen moet doen is een bus huren voor een of meerdere dagen. Vaak is het goedkoper om dit tijdens de doordeweekse dagen te doen. Op die dagen worden ze weinig verhuurd en dan zijn er leuke aanbiedingen. Maar ook kan het uitbesteden van een verhuizing voordeliger zijn. De ervaren medewerkers hebben handigheid daarin en zijn veel sneller klaar. Dit zorgt er ook voor dat jouw spullen eerder op de nieuwe locatie zijn. Maar ook hoef je geen bus te huren of weken vrij te nemen van je werk. Onderaan de streep kan dit dus voordeliger uitpakken.

Wat mag je niet vergeten?

Als je gaat verhuizen komt er meer bij kijken als spullen inpakken en wegwezen. Het is verstandig om een Checklist verhuizen te maken zodat je niets vergeet. Hierin kan je bijvoorbeeld noteren of je de adres verhuizingen al gedaan hebt of dat deze nog moeten gebeuren. Huur je een huis dan moet je ook de huur opzeggen. Informeer ook hoe het zit met stroom, gas en water. Wellicht dat je dit mee kan nemen naar je nieuwe woning. Maar vergeet het niet op tijd op te zeggen op je oude adres. Wanneer je te laat bent kunnen ze een boete rekening en dat is niet goedkoop. De meeste mensen beginnen daarom ook zon 2 maanden van tevoren met een checklist maken. Dit zorgt ervoor dat je niets meer kunt vergeten.

Tips voor de verhuizing

In sommige gevallen kan het handig zijn dat je een verhuisbus huurt. Woon je op hoogte dan zou je bijvoorbeeld een verhuislift kunnen huren. Dit zorgt ervoor dat je niet met je zware spullen de trap af hoeft. Je kunt dat weer merken in je portemonnee omdat je dan minder tijd kwijt bent en meer energie overhoud. Het is ook slim om je dozen te beschrijven met een stift of te labelen. Zo weet je precies welke doos naar welke ruimte moet. Dan kun je alles meteen naar de juiste plek dragen waardoor je het minder in je handen hebt. Zo houd je tijd over en die gebruik je natuurlijk voor het eerder genieten van je nieuwe huis.

Een opslagplek huren

Wanneer je niet genoeg tijd hebt om alles in een keer te verhuizen kun je een opslagplek huren. Hier kun je vaak per maand betalen en betaal je ook echt alleen voor de maanden die je daar staat. Het is een ideale tussenoplossing voor mensen die kleiner gaan wonen bijvoorbeeld. In bijna elke regio vind je wel een opslaglocatie waar je jouw spullen kunt stallen. Dit is niet alleen vele malen goedkoper als een maand huur van je oude huis. Maar het is ook nog eens achter slot en grendel. Je spullen staan zo voor een korte of lange periode vele malen veiliger.

 

Geef een reactie