InterieurWonen

Creeër een warme gevoel in je woonkamer met een vloerkleed!

vloerkleed in de woonkamer

Door het toevoegen van accessoires aan je interieur kun je wat knusheid toevoegen aan de uitstraling van jouw woning. Het vloerkleed wordt vaak niet gezien als een van de belangrijkste dingen die iets kan toevoegen aan deze sfeer, maar het vloerkleed kan zoveel verschil maken in de uitstraling van de woning! Wanneer je een vloerkleed uitkiest is het heel belangrijk dat je een kleed kies wat goed bij de rest van het meubilair past en past bij het sfeervol wonen wat jij met het kleed wilt bereiken. Vooral in woning met een erg moderne inrichting kan een mooi vloerkleed net een dat extra beetje knusheid toevoegen.

Kiezen van een vloerkleed

Maar hoe kies je nou het vloerkleed wat perfect bij jouw woning past? Met een vloerkleed kun je als het ware alle kanten op. Een vloerkleed hoeft niet perfect vrij van al het meubilair te liggen. Een vloerkleed ligt vaak onder de salon tafel, waar het vervolgens gedeeltelijk onder een bank verdwijnt. Het gedeeltelijk verdwijnen van het vloerkleed onder een bank of kast kan er juist voor zorgen dat er een geheel gecreëerd wordt! Op deze manier wordt er vaak ook meer optische ruimte gecreëerd, wat een positief effect heeft op de woonbeleving. (Het is vaak lastig om in de winkel de afmetingen van het vloerkleed goed in te schatten.

Past de vloerkleed bij mijn inrichting?

Wanneer je er niet zeker van bent of het vloerkleed goed zal passen bij jouw inrichting kun je met tape de afmetingen van het tapijt aangeven. Op deze manier kun je precies zien hoe groot het vloerkleed uitvalt.) Daarnaast zijn er vele soorten vloerkleden waar je uit kunt kiezen: laagpolig of hoogpolig, een dik of juist een wat dunner materiaal, een even kleur of gemêleerd. Er valt genoeg te kiezen! Vaak wordt er een mooi vloerkleed uitgekozen die een mooi geheel maakt van de woning. Je hoeft je natuurlijk niet aan deze ongeschreven regels te houden en kiezen voor een echte blikvanger, een vloerkleed met een leuke drukke print of felle kleuren.

 

 

Geef een reactie