InterieurWonen

De verschillende opties in bankstellen

Ga jij voor een bank of een bankstel?

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Maar twijfel je nog over het model en de grootte? Begrijpelijk. Er zijn namelijk honderden verschillende keuzes die je kan (of moet) maken bij de oriëntatie en aanschaf van een nieuw bankstel. En dan heb je net de juiste grootte bepaald, krijg je ook nog de vele opties in materiaal, stof en kleur. Gelukkig zijn er altijd stylisten om je te helpen!

Banken en bankstellen zijn er veel. Maar wat is nou de juiste bank voor jouw interieur? Met passend interieuradvies zit je altijd goed. De eerste vraag die je je moet stellen is; ‘wil ik een bank of een bankstel’? En ja, hier zit verschil tussen…

bankstel

Bank of bankstel?

Er zit daadwerkelijk een verschil tussen een bank en een bankstel. Het woord ‘stel’ verraadt het eigenlijk. Stel staat voor ‘meerdere’. Dus een bank is één zitbank voor meerdere personen en een bankstel is een combinatie van meerdere banken en dus ook voor meerdere personen. Meestal wordt er gekozen voor twee banken, met een combinatie van bijvoorbeeld een 2- en een 3-zits bank. Hier zou je bijvoorbeeld nog een extra loveseat of fauteuil bij kunnen plaatsen voor een extra groot bankstel.

Je bent dus op zoek naar een 3-zits bank en niet naar een 3-zits bankstel. Wellicht maakt dit je keuze al wat makkelijker. Heb je een grote woonkamer? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een bankstel, bestaande uit twee of drie banken. Past dit niet in je woonkamer? Dan kun je kiezen voor één 3-zitsbank met bijpassende fauteuil. Uiteraard kun je ook eens kijken of een hoekbank een geschikte optie is.

3 zit bank

Honderden verschillende opties


Zodra je een keuze hebt gemaakt wat voor type bank je wilt, kom je nog voor vele andere keuzes te staan. De interieurstylisten van Meubilex willen je graag helpen met het maken van de juiste keuzes dus kom een kijkje nemen in de enorme winkel in Oisterwijk. Kom vooral proefzitten om het zitcomfort te bepalen. Dat is één van de belangrijkste reden om een bepaalde bank of bankstel aan te schaffen. De looks van de bank bepaal je bij Meubilex vervolgens zelf. Zodra het juiste zitcomfort is bepaald, kun je geheel zelf je eigen droombank samenstellen. Er zijn honderden verschillende opties in materiaal, stof en kleur. Dus leef je lekker uit!

Geef een reactie