InterieurWonen

Foto’s verwerken in huis: hoe doe je dat?

fotocollage

Foto’s zijn van onschatbare waarde en kunnen eigenlijk niet ontbreken in elk interieur. Het verwerken van foto’s in huis kan nog best lastig zijn. Zeker als je een uitgesproken smaak hebt en niet dol bent op al die tierelantijntjes in huis. Gelukkig hoeven foto’s in huis niet altijd gewoontjes te zijn. Het hoeft echt niet te betekenen dat je je hele woning versiert met verschillende fotolijsten. Bovendien zorgt dat er al snel voor dat het interieur juist rommelig oogt. Hoe je foto’s dan wél verwerkt in huis? Dat leggen we uit in dit artikel.

Maak van jouw foto’s een waar pronkstuk

Het is allereerst van essentieel belang dat je jouw foto’s als ware pronkstukken gaat beschouwen. Foto’s laten zien wat voor jou dierbaar is, waar je voor staat en wat je wilt bereiken in het leven. Ze mogen dan ook best gezien worden! Door van jouw foto’s een pronkstuk te maken, heb je niet alleen een prachtig decoratiestuk te pakken maar maak je je woning ook in één klap een stuk persoonlijker. Hoe je de foto’s tentoonstelt is helemaal afhankelijk van jouw eigen smaak en wensen. Wij hebben hieronder wat leuke ideetjes voor jou op een rijtje gezet.

foto aluminium

foto op aluminium

bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/hd-metal/foto-op-aluminium

Een hele wand vol foto’s

Als je dol bent op de traditionele fotolijstjes, maar dit toch op een bijzondere manier wilt tentoonstellen, is een fotomuur een enorme aanrader. Dit is één muur die je in zijn geheel gebruikt voor het plaatsen van foto’s. Een kort tussenmuurtje verleent zich hier perfect voor. Zorg er wel voor dat de muur niet te lang of te druk is, anders loop je het risico dat de fotomuur het interieur rommelig maakt. Om meer eenheid te creëren aan de muur is het belangrijk dat er een gemeenschappelijke deler bestaat. Zo kan de kleur van de foto’s gelijk zijn (bijvoorbeeld allemaal in zwart-wit) of de vorm van de lijstjes. Meer eenheid zorgt voor meer rust en een betere sfeer. Bovendien is de muur ook nog eens heel gezellig om naar te kijken!

foto zwart wit

bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl

Foto op hout of canvas


Fotodoeken zijn al jaren enorm populair en de kans is groot dat jij ook al in het bezit bent van een prachtige foto op doek. Wist je echter ook al dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat er hoogstwaarschijnlijk nog talloze manieren zijn om je foto te laten bedrukken, manieren waar je misschien nog nooit van gehoord hebt? Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, hout of RVS. De mogelijkheden zijn eindeloos en alle manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Bekijk wat het beste past binnen jouw woning en interieur!

Foto op magneet

Door magneetjes te laten maken van je leukste foto’s, zorg je ervoor dat je foto’s verwerkt binnen het interieur, zonder dat dit echt te druk wordt. Zeker in moderne, strakke woningen is dit een aanrader. De magneetjes kun je simpelweg op de koelkast of een andere locatie plakken, maar het is ook mogelijk om deze uit te stallen in de kamer. Zet ze bijvoorbeeld op een plankje om er een waar decoratiestuk van te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Geef een reactie