TipsWonen

Zo belangrijk is de eettafel voor een gezellige maaltijd!

Zo belangrijk is de eettafel voor een gezellige maaltijd

Heerlijk met z’n allen aan tafel en genieten van een culinair hoogstandje. Dat klinkt als muziek in onze oren. Toch doen de meeste Nederlanders dit te weinig. Door de alledaagse drukte is het vaak veel eenvoudiger om even snel met een bord op schoot voor de televisie te duiken dan om echt tijd voor elkaar te maken. Dit terwijl je waarschijnlijk zelf ook zeer goede herinneringen aan de maaltijden aan tafel hebt. Het wordt daarom hoog tijd om hier verandering in te brengen. De belangrijkste stap die je moet nemen? De eettafel een flinke make-over geven!

Eten behoort tot één van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens. Zonder eten zouden we niet kunnen functioneren. Heel wat decennia ‘s geleden was eten niet zo vanzelfsprekend als het nu is. Eten was schaars en als er voldoende eten was, werd hier dan ook enorm van genoten. Samen aan de eettafel had men dan een groot feest. Gelukkig is de tijd van schaarste in Nederland voorbij. We kunnen tegenwoordig van heel veel verschillende producten en cuisines genieten. Deze kunnen gewoon bij de supermarkt gekocht worden of zelfs online besteld worden. Food near me trough Butlon is bijvoorbeeld één van de handige bezorgdiensten die in Nederland aanwezig is. Zo bestel je eenvoudig en snel je eten online en ontvang je de lekkerste gerechten gewoon aan de voordeur. Het brede aanbod zorgt echter wel voor een luxeprobleem. We vinden het steeds vaker vanzelfsprekend dat er voldoende voedsel in huis is. Daarom doen we geen moeite meer om er echt van te genieten. Dit gaan we vanaf nu veranderen. Wij geven enkele tips.

Kleed de eettafel gezellig aan

Allereerst is het belangrijk om een uitnodigende sfeer aan de eettafel te creëren. Schaf daarom mooie placemats, kaarsen, plantjes en andere accessoires aan om een fijne sfeer aan tafel te creëren. Door een fijne uitstraling aan tafel ben je sneller geneigd om écht van een maaltijd te genieten.

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat mensen een gezonder voedingspatroon aanhouden als ze aan de eettafel eten? Bovendien eten kinderen meer en gevarieerd. Genoeg redenen om vaak aan tafel te gaan zitten. Wat eten we vandaag gezond en gezellig aan tafel!

Bereid het hele gezin goed voor

“Mam en pap, moet dat nou echt? Ik ben net in het volgende level!” komt deze uitspraak je bekend voor? Dan ben je zeker niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat juist veel gezinnen op de bank eten, omdat het voor de kinderen simpelweg fijner is om voor de televisie te eten. Daarnaast zijn er zelfs kinderen die tijdens het gamen of het spelen af en toe een vorkje komen prikken. Onderzoekers leggen uit waarom dit juist niet zo’n goed idee is.

Tijdens het eten is het belangrijk dat je je focust op de smaken en texturen in je mond. Als je ondertussen met andere dingen bezig bent, merk je waarschijnlijk nauwelijks wat van het feit dat je aan het eten bent. Het gevolg is dat je sneller gaat snoepen en daardoor een ongezond voedingspatroon aanleert. Bovendien is het voor de band binnen het gezin natuurlijk ook heel prettig om een gesprek te kunnen voeren aan tafel. Niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens goed voor de gezinsdynamiek.

Om lange gezichten aan tafel te voorkomen is het belangrijk om het gehele gezin goed voor te bereiden. Vertel vroegtijdig wanneer jullie gaan eten, zodat iedereen er rekening mee kan houden. Bestel je online eten? Food delivery Amsterdam geeft je altijd een tijdsindicatie, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Geef een reactie