InterieurWonen

Zo creëer je meer ruimte in huis

ruimte

Bij het inrichten van je huis kom je al gauw voor een paar uitdagingen te staan. Ruimtegebrek speelt daar meestal een belangrijke rol in. Waar moet je al je spullen opbergen en hoe zorg je dat een kleine kamer toch wat ruimtelijker oogt? Zijn dit vragen die ook regelmatig bij jou opkomen? Neem dan de onderstaande tips & tricks van harte. Wist je bijvoorbeeld dat je met de juiste muurdecoratie een ruimtelijker gevoel kan creëren? Een skyline schilderij leent zich hier perfect voor. Een schilderij kan overigens nog veel meer betekenen voor jouw (kleinere) woning. Nieuwsgierig naar nog meer tips? Lees dan gauw verder.

1.    Schilderijen voor ruimtelijk gevoel

Veel mensen aarzelen een beetje om veel muurdecoratie aan te brengen in een kleinere woning. Onnodige decoratie zorgt er inderdaad voor dat een woning juist nog kleiner oogt, een mooi schilderij kan juist het tegenovergestelde bereiken. Zorg voor één grote eyecatcher aan de muur om de woning tot een geheel te maken. Voorkom het gebruik van meerdere losse schilderijtjes.

2.    Maak gebruik van spiegels

Spiegels zijn onmisbaar in een kleine woning. Met behulp van spiegels zorg jij voor een ruimtelijker gevoel in huis. Hang symmetrische spiegels op boven een dressoir of zorg voor wat speelsheid met verschillende vormen boven de bank.

3.    Licht, licht en nog eens licht

Licht is het sleutelwoord als het gaat om ruimte creëren in een woning. Ga dus voor veel witte kleuren op de muur en haal zoveel mogelijk licht in huis door de juiste raambekleding. Zo speel je ook nog eens heel goed in op de bekendste woontrends van dit moment. De Scandinavische stijl past bijvoorbeeld perfect in een kleine woning. Deze draait geheel om minimalisme en licht.

4.    Let op de vloeren

De vloer kan voor een groot deel de sfeer van je huis bepalen. Een donkere vloer is perfect om nog meer sfeer te creëren en het huis een warme uitstraling te geven. Toch is dit voor een kleine woning af te raden. Donkere kleuren zorgen er juist voor dat een huis kleiner oogt. Wil je toch een donkere vloer? Ga dan voor hoogglans of kies voor een licht vloerkleed om meer contrast aan te brengen.

5.    Kies geschikte meubels

Vaak denken mensen dat ze juist voor kleine en minimalistische meubels moeten kiezen om zo meer ruimte te creëren. Het tegendeel is echter waar: het huis oogt juist ruimtelijker als je gebruikt maakt van grote en robuuste meubels. Tevens is het ook nog eens erg handig in gebruik. Je kan bijvoorbeeld met een grote hoekbank veel zitplaatsen creëren. Met een kleine bank zal je al gauw gebruik moeten maken van eetstoelen als er mensen op visite zijn.

6. Multifunctionele meubels

Het is ook aan te raden om te kiezen voor multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die meerdere functies kunnen vervullen. Denk aan een bedbank, een hocker of eetkamertafel met uitschuifbaar blad.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld gekregen hoe je je woning ruimtelijk inricht. Met grote meubels, een lichte vloer, spiegels en een ruimtelijk schilderij zorg je voor dit effect.

Geef een reactie