TipsWonen

Plafondelementen in huis: tips & inspiratie

Plafondelementen in huis- tips & inspiratie

Door het gebruik van plafondelementen in huis kan jij je woning direct een persoonlijke touch geven. Steeds vaker zien we dat plafonds een vergeten onderdeel van het huis zijn. Maar waarom zou je wel de wanden en de vloeren aanpakken en het plafond laten voor wat het is? Dit is immers een essentieel onderdeel van de woning en allesbepalend voor de sfeer in huis. Een plafond hoeft tegenwoordig niet meer enkel wit en strak te zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het plafond naar eigen wens te stylen. In dit artikel geven we je voldoende plafondinspiratie om ook in eigen huis aan de slag te gaan!

Ornamenten, plafondlijsten of rozetten

Decoratieve plafondelementen zijn al sinds oudsher heel populair in woningen en monumentale gebouwen.

Een ornament is een goed voorbeeld van een onderschat decoratief element dat jouw plafond direct een geheel nieuwe uitstraling kan geven. Zo denken veel mensen bij ornamenten nog steeds aan versieringen die enkel bij oudere woningen worden aangebracht of die in verband met een religie staan. Niets is echter minder waar. Ornamenten zijn niet alleen symbolisch, maar ook nog eens ontzettend decoratief. Bovendien is het aanbod van ornamenten tegenwoordig zó divers, dat er voor iedere woning een geschikte ornament te vinden is. Dit brede aanbod zie je bijvoorbeeld bij Het Schippertje, dé specialist van decoratieve plafondelementen.

Bij decoratieve plafondelementen wordt er vaak aan een klassieke woning gedacht. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Je kunt ook voor landelijk of modern kiezen. Als je maar de juiste materialen en stijlen kiest.

Ornamenten, plafondlijsten of rozetten

Zwevende plafondelementen

Wil je echt iets unieks voor jouw woning? Dan zijn zwevende plafondelementen zeker het overwegen waard. Deze zijn voornamelijk geschikt voor hoge en grote ruimtes. Vaak zien we dat het moeilijk is om meer sfeer in deze ruimtes te krijgen. Bovendien klopt de akoestiek vaak niet. Door middel van zwevende elementen los je dit probleem eenvoudig op. Daarnaast ziet het er ook nog eens spectaculair uit. Zwevende plafondelementen zien we ook vaak terug in bedrijfspanden en restaurants, omdat het simpelweg ultieme sfeermakers zijn.

Zwevende plafondelementen zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt keuze uit een heel scala aan stijlen, kleuren en formaten. Het is zelfs mogelijk om eigen foto’s in de creatie te verwerken. De ultieme manier dus om jouw woning direct een persoonlijke touch te geven.

Kunst in 3D

Ben jij iemand die dol is op uniciteit en graag eens wat anders in zijn woning ziet? Dan kan je natuurlijk ook nog voor een prachtig kunstwerk in 3D kiezen. 3D plafondelementen zijn nog niet zo lang op de markt verkrijgbaar, maar kunnen de woning wel direct een unieke en persoonlijke sfeer geven. 3D plafondelementen worden voornamelijk veel in bedrijfspanden toegepast. Maar, indien ze op de juiste manier worden toegepast, ze kunnen ook zeker een verrijking in een doorsnee Nederlandse woning zijn. Bij 3D moet je denken aan verschillende elementen die op verschillende hoogtes worden gehangen en zo samen een prachtig geheel vormen. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn kubussen die op het plafond worden afgebeeld. Deze kunstvorm is voornamelijk geschikt voor hoge plafonds en grote ruimtes

Geef een reactie