TipsTuinWonen

3 redenen om in een veranda te investeren

3 redenen om in een veranda te investeren

De winter is in aantocht en de meeste mensen brengen hun tijd door in huis. Geen goed moment om over de tuin na te denken. Of toch wel? Aanpassingen maken aan en in de tuin kan volgens ons altijd. Zeker wanneer dit aanpassingen zijn waar je het gehele jaar door plezier van hebt. Hierbij staat het plaatsen van een veranda met stipt op nummer één.

Veranda’s behoren misschien wel tot één van de belangrijkste investeringen die je ooit kunt doen. Het plaatsen van een veranda levert ontzettend veel voordelen op. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan een hoger wooncomfort, maar ook bijvoorbeeld aan een waardevermeerdering van het huis. Twijfels? In dit artikel geven we 3 redenen om in een veranda te investeren.

1.    De perfecte plek om tot rust te komen

Wooncomfort staat natuurlijk altijd op de eerste plaats. Met een nieuwe veranda kom je dit gelukkig dan ook zeker niet tekort. Voor veel mensen is de veranda de meest favoriete plek in huis. Het is heerlijk om je hier even terug te trekken. Even niets aan je hoofd. Gewoon genieten van de rust en stilte om je heen. Kijkend naar het mooie plaatje van jouw eigen tuin. Muziekje in, hapje en drankje op tafel of gewoon een goed boek op schoot. Meer heb je niet nodig om even te ontsnappen uit het al te drukke leven. Natuurlijk is dit ook gewoon een prima plek om af te spreken met familie en vrienden. Socializen is nog nooit zo prettig geweest.

2.    Het hele jaar door genieten van het ‘buitenleven’

De meeste veranda’s worden gemaakt op basis van glaspanelen. Hierdoor vervaagd de grens tussen het binnen- en buitenleven. Bovendien creëer je zo meer licht in huis. Zoals we allemaal weten maakt dat de woning niet alleen ruimtelijker, maar zorgt het ook voor een prettiger gevoel. Een mens fleurt op van licht. Bij een lichte omgeving functioneren we beter en zal de productiviteit toenemen.

Het grootste voordeel van de meeste moderne veranda’s op www.veranda.nl is dat deze perfect geïsoleerd zijn. Hierdoor heb je er werkelijk alle seizoenen plezier van. Bovendien kan men er zelf ook nog voor kiezen om extra vloerverwarming te laten installeren. Hierdoor verhoogt het wooncomfort, zelfs tijdens de koelste dagen van het jaar.

buitenleven veranda

Mede doordat de veranda zo goed geïsoleerd is, kan deze op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Je voegt als het ware gewoon extra woonruimte aan het huis toe. Deze kan je gebruiken als extra zitgedeelte, hobby- of werkkamer of als eetgedeelte. Meer ruimte in huis én genoeg mogelijkheden om extra vrienden en familie thuis uit te nodigen voor een hapje, drankje of simpelweg wat socializen.

3.    Waardevermeerdering van het huis

Maar levert een veranda naast een hoger wooncomfort en extra ruimte in huis ook wat op voor de lange termijn? Het antwoord is een volmondige ‘ja!’ Doordat er met een veranda eenvoudig meer ruimte aan het huis wordt toegevoegd, zal de waarde van het huis ook in een rap tempo toenemen. Deze waardevermeerdering hangt natuurlijk wel nauw samen met de grootte van de veranda en met de materialen die gebruikt zijn. Kies bij voorkeur voor een sterk geïsoleerde veranda van hoogwaardige materialen. Deze biedt zowel een hoger wooncomfort als een sterke waardestijging van het huis. Een investering voor nu, maar deze verdien je op een later moment weer ruimschoots terug.

 

Geef een reactie