BadkamerTipsWonen

5 redenen waarom een hoge douchebak zeer praktisch is

hoge douchebak

Vrijwel iedereen is wel bekend met de functionaliteit van een douchebak. Dit is een waterdichte kuip die er voor zorgt dat het water netjes en veilig afgevoerd kan worden. Douchebakken zijn in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo ook in verschillende hoogtes. Men kan dan ook voor zowel hoge als lage douchebakken kiezen. Er zijn verschillende afwegingen die je moet maken bij het bepalen van de juiste hoogte. Over het algemeen biedt een hoge douchebak de meeste voordelen. Tenminste, als je gewoon goed te been bent. Ouderen kunnen beter kiezen voor een lager model.

Op zoek naar een nieuwe douchebak? Maar geen idee of je nu juist voor een hoog of laag exemplaar moet kiezen? In dit artikel geven we 5 redenen waarom een hoge douchebak niet alleen heel hip, maar ook nog eens zeer praktisch is.

1.    Enorm stabiel

 

Een van de grootste voordelen van hoge douchebakken is dat deze van uiterst sterke materialen worden gemaakt. Hierdoor zijn ze enorm stabiel om op te staan. Geen gewiebel tijdens het douchen. Een vaste grond onder de voeten. Dat is dan ook ideaal voor kleine kinderen en voorkomt glij- en valpartijen. Een hoge douchebak verhoogt dan ook indirect de veiligheid in de badkamer.

2.    Opvallende eyecatcher

 

Een hoge douchebak valt logischerwijs meer op in de badkamer. Door de verhoging trekt hij de aandacht bij het betreden van de badkamer. Een opvallende eyecatcher. Stiekem ook wel heel hip. Bovendien zijn ze in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan deze geheel afgestemd worden aan de uitstraling van de badkamer. In combinatie met een luxe douchecabine creëer je dat ultieme ruimtelijke gevoel binnen een ruimte.

3.     Makkelijk te verplaatsen

Vroeger werden douchebakken van beton gemaakt. Ook deze douchebakken konden zowel hoog als laag zijn. Toch is er wel degelijk een groot verschil met de douchebakken van deze tijd. Douchebakken van beton kunnen namelijk niet gemakkelijk verplaatst worden. Bij renovatiewerkzaamheden aan de badkamer moeten ze volledig uitgehakt worden, alvorens ze verwijderd kunnen worden. Een tijdrovend klusje. Met de lichtere modellen van deze tijd is dat gelukkig niet meer het geval. Een kwalitatieve douchebak kan eenvoudig verplaatst worden en ook nog eens in verschillende douchecabines gebruikt worden. Wel toe aan een nieuwe douchecabine, maar ziet de douchebak er nog prima uit? Dan is deze binnen een handomdraai verplaatst.
Makkelijk te verplaatsen

4.    In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Er zijn ontzettend veel verschillende uitvoeringen mogelijk. Zo is het mogelijk om voor een geheel verhoogde bak te kiezen, maar ook om enkel een verbrede rand of een verhoogd hoekgedeelte te kiezen. Voor de dames bijvoorbeeld handig om de voeten op te plaatsen tijdens het scheren van de benen of gewoon om simpelweg even op uit te rusten. Er zijn ook mensen die dit verbrede gedeelte gebruiken om hun kindje op te laten zitten tijdens het afspoelen. Kortom: van alle markten thuis!

5. Mini badje voor jouw peuter

Een jong kind in huis en geen bad? Geen enkel probleem! Met een verhoogde douchebak kan je werkelijk alle kanten op. Zo is het zelfs mogelijk om een pierenbadje te maken. Sluit de deuren van de douchecabine, sluit de afvoer af en laat de douchebak vollopen met water. Pak wat badspeeltjes, laat je kind lekker zitten en het feestje kan beginnen. Een klein laagje water, een groot plezier.

Geef een reactie