BadkamerTipsWonen

Welke wastafelkraan kies je? Alle tips op een rijtje

wastafelkraankiezen

Een wastafelkraan koop je los van je badmeubel. Hoewel een wastafelkraan een vrij klein element in jouw badkamer is, speelt het toch een belangrijke rol in de algehele stijl. In dit artikel leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een wastafelkraan.

1. Waskom of wastafel?

Voordat je in de kranenwereld duikt, is het goed om eerst een keuze te maken tussen een waskom of wastafel. Bij een waskom heb je namelijk een hoge wastafelkraan nodig of een inbouw wastafelkraan. Op een ‘normale’ wastafel past een standaard opbouw wastafelkraan en natuurlijk ook een inbouw wastafelkraan.

2. Opbouw of inbouw- wastafelkraan

Als eerste kies je het type wastafelkraan: inbouw of opbouw. Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een inbouw wastafelkraan en dat is zeker geen verrassing! Een inbouw wastafelkraan wordt ingebouwd in de muur zodat deze nauwelijks zichtbaar is. Een nadeel is dat bij een inbouwkraan de kosten hoger liggen dan bij een standaard opbouwkraan. Puur vanwege de extra benodigde arbeid bij installatie en niet zozeer in aanschaf.

Een opbouw wastafelkraan doet zeker niet onder voor een inbouw wastafelkraan. Een opbouw wastafelkraan is een standaard kraan die op je wastafel wordt gemonteerd. Vanwege de eenvoudigere installatie scheelt dit natuurlijk geld als je kiest voor een opbouw wastafelkraan.

3. Soort materiaal en kleur

Ten tweede is er een keuze te maken in het materiaal. De meeste wastafelkranen zijn gemaakt van messing of RVS. Beide materialen hebben voordelen en nadelen.

RVS staat voor roestvrijstaal en de kranen van Badkamerplanet zijn gemaakt van RVS304. RVS brengt meerdere voordelen met zich mee. RVS is loodvrij en draagt dus bij aan de bescherming van je gezondheid. Daarnaast is RVS erg duurzaam, dit zorgt ervoor dat jouw kraan er voor lange periode goed uit blijft zien bij normaal gebruik en onderhoud.

Messing is een standaard materiaal soort voor een kraan. Messing is een legering van zink en koper. Het is hard en goed bewerkbaar en daarom erg geschikt voor kranen. Messing is ook zeer geschikt om te kleuren. Zo zijn de meeste gekleurde kranen dan ook gemaakt van messing.

Een gekleurde kraan ziet er natuurlijk erg fraai uit, maar let goed op de manier waarop de kraan gekleurd is. Dit is zeer belangrijk voor het behoud van de kleur. Het is belangrijk om te kiezen voor een kraan die op kwalitatieve wijze is gekleurd, zoals bijvoorbeeld PVD coating. PVD is een nieuwe technologie, waarbij het materiaal krasbestendiger, sterker en duurzamer is. Dit zorgt ervoor dat de kranen langdurig de kleur blijven behouden, waardoor jij als gebruiker lang van je kraan in de badkamer kan blijven genieten.

Geef een reactie