InterieurWonen

Zo vind je de perfecte robuuste kast voor jouw interieur!

Zo vind je de perfecte robuuste kast voor jouw interieur!

Kasten zijn onmisbaar binnen iedere woning. Ze zijn niet alleen heel praktisch, maar bieden ook nog eens de nodige sfeer in huis. Daarom is het belangrijk om voor een model te kiezen die bij jouw persoonlijke wensen aansluit. Misschien weet je al heel goed hoeveel opbergruimte je nodig hebt, maar dat maakt de uiteindelijke beslissing nog niet echt makkelijker. Want hoe weet je welke stijl bij jouw interieur past? Het aanbod is immers enorm groot. In dit artikel besteden we extra aandacht aan de zogenaamde robuuste kasten. Een robuuste kast past bij heel veel verschillende interieurstijlen. Maar ook wanneer je voor een robuuste kast kiest, dan zijn er nog heel veel verschillende opties. Daarom vind je hier enkele tips om jouw beslissing een stuk gemakkelijker te maken! 

Geschikt voor verschillende woontrends 


De industriële stijl is al heel wat jaren ontzettend populair in Nederland. Inmiddels beschikken heel veel interieurs over een industrieel tintje. Dat is ook direct het leuke, want je hoeft je woning niet geheel industrieel in te richten om deze te verrijken. Industriële meubels passen namelijk bij vrijwel iedere woontrend. Of je nu dol bent op de Scandinavische of moderne woonstijl, industriële meubels kunnen altijd.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kast en inmiddels verliefd bent geworden op een robuuste, industriële kast, dan is het in elk geval prettig om te weten dat deze eigenlijk binnen ieder interieur zal passen. Het geeft net een industrieel tintje aan je interieur, zonder dat het te overheersend wordt. Een robuuste kast is daarom eigenlijk altijd wel een goed idee. Een verkeerde beslissing kun je dus in elk geval niet maken. 

De functie van de kast bepalen 


Zodra je op zoek gaat naar een geschikte robuuste kast is het verstandig om eerst de functie te bepalen. Want waar ga je de kast precies voor gebruiken? Creëer je hier simpelweg wat extra opbergruimte mee of heb je iets anders in gedachten? Er zijn verschillende robuuste kasten verkrijgbaar: 

  • Robuust dressoir: een dressoir past eigenlijk binnen ieder interieur. Het speelt een belangrijke rol bij het creëren van meer opbergruimte in de woon- of eetkamer. Een dressoir is dan ook multifunctioneel. Het kan worden gebruikt voor het opbergen van servies en glazen, maar ook voor papierwerk, hobbyspullen of speelgoed van de kinderen. Heb je liever dat sommige spullen nog een beetje zichtbaar blijven? Kies dan voor een robuust dressoir met open vakken of glazen deurtjes.

  • Robuuste locker: als we spreken over robuuste kasten, dan mag de robuuste locker zeker niet ontbreken. Deze kast zien we steeds vaker binnen de industriële woonstijl terugkomen. En dat is zeker niet zonder reden. Met deze kasten maak je namelijk binnen mum van tijd een statement. Dankzij donkere kleuren en metaal geef je iedere ruimte direct een stoere touch.

  • Robuuste stellingkast: ben je op zoek naar een open kast om hobbyspullen, administratie of bijzondere accessoires in op te bergen? Dan is een open stellingkast precies wat je nodig hebt. Een fijne oplossing om extra opbergruimte in de schuur of garage te creëren. Toch kan een dergelijke kast ook zeer eenvoudig in de woon- of eetkamer worden geplaatst. Zo beschik je over voldoende ruimte om je meest favoriete accessoires tentoon te stellen.

Geef een reactie