InterieurTipsWonen

De redenen waarom mensen massaal voor een schuifdeurkast kiezen

schuifdeurkast kiezen

Er zijn nooit genoeg kasten in huis. Of je nu een plek zoekt om je kleding in op te bergen of simpelweg wat extra opbergruimte in huis wilt creëren; een kast komt altijd tot zijn recht. Daarom is het ook geen wonder dat er zoveel verschillende kasten verkrijgbaar zijn. Er is werkelijk voor ieder wat wils te vinden. Wel fijn zo’n groot aanbod, maar het maakt het uitkiezen van een nieuwe kast er niet echt makkelijker op. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om zo het aanbod te beperken. Kijk bijvoorbeeld naar de kasten die op dit moment populair zijn. Een goed voorbeeld is de schuifdeurkast.

Deze handige kast met schuifdeuren is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen voegen deze vol plezier toe aan hun interieur. Maar waarom kiezen we toch massaal voor de schuifdeurkast? Wat maakt deze kast zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

schuifdeurkast kiezen

Ruimtebesparend

Het grootste voordeel van een schuifdeurkast is dat de kastdeuren niet naar buiten toe openen, maar in het frame blijven. Hierdoor heb je aanzienlijk minder ruimte nodig dan bij een traditionele kast. Vaak vergissen mensen zich in de ruimte die je nodig hebt om gewone kastdeuren praktisch te kunnen openen. Wanneer je hier niet bij stilstaat, loop je het risico dat je met de deurtjes telkens tegen een meubelstuk aan zult komen of dat er simpelweg geen enkele looproute meer over zal blijven. Daarom is het slim om van tevoren te bepalen hoeveel ruimte er aanwezig is en of je hier een gewone kast kunt plaatsen. Is er onvoldoende ruimte beschikbaar? Kies dan voor een ruimtebesparende oplossing, kies voor een schuifdeurkast.

In alle soorten en maten verkrijgbaar

De vraag naar schuifdeurkasten is de afgelopen jaren enorm sterk toegenomen. Daarom is het ook niet gek dat het aanbod ook elk jaar lijkt toe te nemen. Tegenwoordig is het mogelijk om de kast geheel naar eigen wens en smaak in te richten. Hierdoor sluit de kast perfect aan op de eigen wensen. Kies je bijvoorbeeld voor een kast die tot het plafond komt om zo meer opbergruimte te creëren? Of vind je het mooier als deze onder het plafond komt, zodat je nog wat accessoires bovenop de kast kunt plaatsen? Mogelijkheden in overvloed!

Geen last van stof

Ook op het gebied van hygiëne is de aanschaf van een schuifdeurkast een prima keuze. Doordat de kastdeuren in het frame blijven, is er minder contact met de buitenlucht en zal er ook minder stof in de kast terecht komen. Dat zal je niet alleen heel veel schoonmaakwerk besparen, maar het is ook de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor stof en huisstofmijt. Zo voorkom je dat je kast overspoeld wordt door stofdeeltjes en blijft je kleding schoon. Hierdoor heb je geen last meer van een droge keel, lopende neus of onnodig hoesten. Een betere hygiëne voor een betere gezondheid. En dat dankzij de schuifdeurkast.

Geef een reactie