TipsWonen

Tips om goedkoop te verhuizen

tips om goedkoop te verhuizen

Een verhuizing is altijd een flinke klus. Zeker wanneer je al een langere tijd in je huidige woning woont en besluit om naar een ander huis te vertrekken. Naast dat het veel werk en stress kan zijn, komen er vaak ook veel kosten bij kijken. Aangezien bepaalde kosten vermeden kunnen worden, vind je hier een aantal handige tips om goedkoop verhuizen mogelijk te maken.

Bedenk wat je wilt in je volgende woning

Moet er nog gewerkt worden in de volgende woning? Je kunt de aanschaf van nieuwe vloeren uitstellen tot het punt waarop je meer geld hebt. Maar aangezien alle meubels er dan al staan, is het meer werk en kost het vaak meer geld. Moet de cv-ketel vervangen worden? Je kunt kiezen voor een goedkope cv-ketel, maar dat zorgt meestal voor hogere maandlasten. Zet daarom eerst de mogelijkheden die je hebt op een rijtje zodat je er rustig over kunt denken. Maak geen snelle of impulsieve beslissingen, want die zorgen ervoor dat goedkoop verhuizen achteraf heel duur kan worden.

Goede voorbereidingen

Wil je zo goedkoop mogelijk verhuizen? Besteed dan de meeste tijd aan de voorbereidingen. Doe alles in dozen en verdeel het gewicht. Zorg dat alles klaar is om direct verhuisd te worden wanneer het zo ver is. Bereken ook even of zelf doen het goedkoopst is of dat je beter een verhuisbedrijf in kunt schakelen. Ga je zelf verhuizen? Regel dan genoeg hulp en mensen die een rijbewijs én aanhanger hebben. Lukt dat niet, dan is het vaak goedkoper om een verhuisbedrijf in te schakelen. Die zijn sneller, hebben meer ervaring en je hebt veel minder onkosten omdat je geen vrienden en familie aan het werk hebt in huis.

Toch zelf doen: eten en drinken regelen

Ga je toch zelf verhuizen met de hulp van vrienden en familie? Denk dan nu alvast na over het eten en drinken. Eten afhalen voor meer dan 10 mensen wordt per definitie prijzig. Wanneer je je moeder broodjes langs kunt laten brengen, dan bespaar je veel geld op het budget. Dit geldt ook voor drinken: je kunt nu alvast flessen frisdrank inslaan wanneer die in de aanbieding zijn, zodat je niet in de haast de hoofdprijs betaalt tijdens de verhuizing.

Maak een planning

Verhuizen zorgt voor stress. Door die stress wordt het maken van de juiste keuzes moeilijker en dat maakt goedkoop verhuizen direct lastig. Maak daarom een planning waarbij je indeelt wanneer je welke ruimte inpakt en wat je tijdens de verhuizing gedaan wilt hebben. Ook zijn er genoeg checklisten te vinden die je helpen om gestructureerd te werk te gaan tijdens het verhuizen.

Goedkoop verhuizen kan écht

Verhuizen zonder direct veel kosten te maken, het is zeker mogelijk. Wanneer je genoeg motivatie, discipline en tijd hebt, lukt het je zeker om goedkoop te verhuizen naar je nieuwe woning. Zo houd je meer geld over om je huis leuk in te richten.

 

Geef een reactie