InterieurSlaapkamerVerbouwen

Waar je de zolder allemaal voor kunt gebruiken; buiten een opslagruimte

zolder hobbykamer

Veel mensen gebruiken hun zolder als een opslagruimte. Als je erover nadenkt is dit eigenlijk zonde van de ruimte die je hebt. Je kunt zoveel betere dingen doen met jouw zolder. Wij geven jou wat tips over hoe je je zolder op een andere manier kan gebruiken.

Je maakt er een hobbyruimte van

De meeste van ons hebben wel een bepaalde hobby, en of dat nou schilderen of yoga is, je kunt er een speciale ruimte voor creëren op jouw zolder. Als jij elke ochtend yoga doet dan is het toch fijn om een eigen serene yogastudio te hebben waar je al jouw yogaspullen ook meteen kwijt kunt? Ja dat dacht ik wel! Of waar je rustig kan schilderen zonder gestoord te worden door je medebewoners of andere rotzooi.

Een extra slaapkamer

Een extra slaapkamer komt altijd wel van pas, wanneer je logés hebt bijvoorbeeld. Wellicht delen van twee van jouw kinderen nu een kamer maar willen ze toch wel een eigen kamer. Misschien kun je deze extra kamer soms zelfs op AirBnB verhuren om er wat extra geld aan te verdienen, dat zou dan toch mooi meegenomen zijn. Een extra slaapkamer of hele woonkamer is dus nooit overbodig, je weet nooit wanneer hij van pas komt.

slaapkamer zolder

Maak er een speciale feestruimte van

Wanneer je een echt feestbeest bent, en het liefst elk weekend een feest geeft, dan is dit het ideale gebruik voor jouw zolder. Zo heb je buiten deze ene kamer nooit last van de troep die een feestje meebrengt, bovendien kun je hem ideaal inrichten. Zet er mooie lampen in, een goede muziekinstallatie en wellicht een bar om van elk feest een daverend succes te maken.

Een speelzolder voor de kinderen

Als je kinderen hebt dan ken je vast ook het probleem van rondslingerend speelgoed, maar dat probleem kan je goed oplossen door van jullie zolder een speelzolder te maken. Hier kunnen jouw kinderen dan zoveel spelen als ze willen, zonder dat jij er last van hebt. Het is handig voor zowel jou als de kinderen, ideaal dus.

En, heb je al zin om al die overbodige spullen van de zolder af te halen en hem compleet te transformeren? Ik wel in ieder geval, en dat zou jij ook moeten doen. Maar waar laat je al je rotzooi van zolder?

Het is meteen een goed moment om je spullen uit te zoeken, wat kan wel en wat kan niet blijven? De spullen die moeten blijven kan je goedkoop opslaan in een opslagruimte. Er zijn zelfs goedkope opslagruimtes in Rotterdam, Amsterdam en andere grote steden. Zo hoef je ook niet diep in de buidel te tasten. En kan je van jouw zolder een ultieme jouw-plek maken.

Geef een reactie