InterieurTipsWonen

Een echt bijzondere salontafel? Denk eens aan mangohout

salontafel mangohout

Misschien heb je er wel eens van gehoord: mangohout. Het wordt dé woontrend van 2021 genoemd, en je ziet mangohouten meubelen dan ook steeds vaker terug in woonwinkels en magazines. Als je op zoek bent naar een nieuwe salontafel om je woonkamer op te fleuren, kijk dan eens naar een model van deze spectaculaire houtsoort. Met een mango salontafel geef je je interieur een stijlvol, exotisch tintje.

De kracht van mango

Je herkent mangohout meteen aan zijn bijzondere uiterlijk. Het hout heeft een aanwezige nerf en vlammende kleurschakeringen, waardoor je oog er meteen naar getrokken wordt. Door de kleurverschillen in het hout is geen mangohouten salontafel hetzelfde. Mangohouten meubelen zijn hierdoor echt uniek te noemen. Gecombineerd met industriële stijlelementen zoals zwart staal komen ze in elk interieur prachtig tot hun recht.

Het fijne aan mangohout is ook dat het bijzonder onderhoudvrij is. Mangohout verzorgen doe je eens in de zoveel tijd gemakkelijk met een stofdoek. Omdat mangohouten meubelen in de winkel vaak al beschermd zijn tegen stof en vuil heb je er weinig werk aan. Het loont wel je mango salontafel eens in de zoveel tijd in te wrijven met bijenwas, vooral wanneer je merkt dat het hout doffer wordt. De was geeft je salontafel in mum van tijd weer zijn glans terug.

Echt duurzaam

Mangohout is niet alleen mooi, het is ook nog eens duurzaam. Dat komt omdat het gewonnen wordt uit de mangoboom. Wanneer zo’n boom oud is gaan er steeds minder mango’s aan groeien, waardoor de boer hem laat kappen om plaats te maken voor jongere bomen. Het hout kan dan door naar de meubelfabriek, waar er de mooiste meubelen van worden gemaakt.

Omdat mangohout een restproduct is van de mango-industrie hoeft er geen oerwoud voor gekapt te worden. Dat maakt mangohout een goede keuze als je milieubewust meubelen wilt shoppen. Ook is de houtsoort enorm stevig. Een mango salontafel gaat dus erg lang mee en zal niet snel beschadigen.

Veelzijdig hout

Salontafels van mangohout bestaan in alle soorten en maten, waardoor er altijd eentje is die bij jouw woonkamer past. Ben je op zoek naar een klassieke langwerpige tafel, of past een ronde salontafel juist beter in jouw interieur? Met mangohout kun je alle kanten op. Het hout laat zich namelijk goed bewerken. Er worden niet alleen (salon)tafels van gemaakt, maar ook kasten, wandrekken en dressoirs.

Ben je op zoek naar een andere uitstraling? Sommige woonwinkels verkopen mangohout black, waarbij het hout is gezandstraald en bewerkt met een zwarte lak. Dat geeft de meubels een stoer uiterlijk. Je hebt dus veel keuze wanneer je voor mangohout kiest.

Geef een reactie