InterieurWonen

Interieurstickers voor een inspirerende woonruimte

Interieurstickers voor je woonruimte wonnen heel wat jaren geleden enorm aan populariteit toen ze voor het eerst verschenen. Inmiddels zijn interieurstickers niet meer weg te denken uit de woningen in Nederland. Bijna iedereen kent wel de standaard quotes die op de muren pronken. Loop een willekeurige decoratiewinkel in en je zal direct te maken krijgen met een brede collectie van muurstickers. De populariteit van muurstickers is niet moeilijk te verklaren. Ze zijn eenvoudig en snel te plaatsen, kosten minder dan een traditionele vorm van wanddecoratie en kunnen de sfeer in een ruimte direct om hun hand zetten. Bovendien vind je interieurstickers voor je woonruimte in alle soorten en maten waardoor deze geschikt zijn voor elke ruimte. Tevens is het mogelijk om een unieke muursticker te maken door zelf een quote die veel voor je betekent te ontwerpen of door een afbeelding te maken. Je kunt het zo gek en inspirerend maken als je zelf wilt. Ondanks dat de meeste mensen wel weten hoe ze aan een muursticker kunnen komen is het plaatsen van een sticker een heel ander verhaal. Want hoe doe je dat eigenlijk? En belangrijker nog: is het moeilijk? In dit artikel vertellen we je in een simpel stappenplan hoe je een muursticker plaatst.

huisinspiratie muursticker

Stap 1: maak de ondergrond stofvrij

Voordat je een muursticker plaatst is het belangrijk dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Dit doe je simpelweg door de muur met een doekje af te nemen en te controleren op eventuele pluisvorming. Je kunt er eventueel voor kiezen om wat ammonia te gebruiken om er zo zeker van te zijn dat de ondergrond grondig schoongemaakt is.

Stap 2: bepaal waar de muursticker moet komen

Nu is het belangrijk om te bepalen op welke plek de muursticker precies moet komen. Op welke muur hij moet komen is al een tijd geleden beslist, maar wil je hem in een hoek, midden, boven- of onderkant? De keuzes zijn eindeloos en alleen jij kunt dit bepalen. Houd wel rekening met de zichtbaarheid van de sticker en of deze nog wel zijn functie kan vervullen op een specifieke plek. Vanzelfsprekend is het niet verstandig om een muursticker achter een deur te hangen of waarbij de kast deze voor een groot gedeelte overschaduwd. Als je deze beslissing eenmaal gemaakt hebt is het belangrijk om de afmetingen op de muur met potloodstreepjes aan te geven. Zo weet je precies of het formaat past en mooi tot zijn recht komt, alvorens je besluit deze te gaan plakken. Gebruik eventueel een liniaal om te controleren of de sticker zo recht komt te hangen.

muursticker babykamer

Stap 3: en aanbrengen maar!

Nu komt het meest spannendste gedeelte: het aanbrengen van de muursticker. Onder de sticker zit altijd een stukje schutpapier. Dit pel je langzaam los van de sticker als deze eenmaal op zijn plek hangt. Je begint altijd aan de bovenkant. Je trekt langzaam met de ene hand het schutpapier beetje voor beetje los, terwijl je met de andere hand de sticker glad strijkt. Dit doe je bijvoorbeeld met een liniaal, bankpasje, etc. Zo voorkom je luchtbelletjes. Als je deze toch nog ziet is het zaak om deze direct weg te strijken. Tip: als je het moeilijk vindt om alles tegelijkertijd te doen is het aan te raden om de sticker samen met iemand te plaatsen. De 1 trekt het schutpapier weg en de ander wrijft de sticker glad.

Geef een reactie