InterieurTipsWonen

Kies voor minimalisme met de meubels van Muuto

Muuto kast

Steeds meer mensen streven naar minimalisme in hun woning. In onze huidige samenleving staat de wereld nooit stil. We zijn continue onderweg, druk op het werk om vervolgens in lange files naar huis te rijden of uren vast te staan met het openbaar vervoer. Een rustmomentje zit er niet meer bij. We vragen van onszelf om de perfecte ouder, perfecte werknemer en om perfect in conditie te zijn. Wat we nodig hebben is een rustmomentje in eigen huis. Geen drukke kleuren aan de muren en geen tierelantijntjes. Gewoon een rustgevende sfeer. Niet zo gek dan ook dat de Scandinavische woonstijl elk jaar weer aan populariteit wint. Juist door het minimalisme en de eenvoud van deze stijl kunnen mensen eindelijk weer de rust, waar ze zo naar verlangen, in huis krijgen. Het juiste Scandinavische design vinden kan echter best lastig zijn. Muuto speelt in op al deze verlangens met een zeer bijzondere twist. In dit artikel vertellen we wat meer over dit bijzondere merk en leggen we uit hoe jij ook de Scandinavische woonstijl in huis kunt halen met de meubels van Muuto.

Muuto salontafel
Muuto salontafel

Muuto: frisse blik op het Scandinavisch design

Muuto is een relatief nieuw merk in meubelland en werd pas in 2006 opgericht. Sindsdien hebben ze echter hard aan de weg getimmerd en behoren ze inmiddels tot de populairste merken voor design meubels. Bijzonder voor dit merk is dat er enorm veel jonge ontwerpers aan werken om een nieuwe frisse inkijk te geven op het Scandinavisch design. Als we eerlijk zijn kunnen we immers wel stellen dat de Scandinavische stijl inmiddels wel een beetje verouderd is. Als we iets nieuws willen, moeten we ons toch echt richten tot dit soort nieuwe en bijzondere merken. Met Muuto meubels weet je vrijwel zeker dat je deze niet in elk interieur terug kunt vinden. Bij Muuto vind je een breed scala aan diverse meubels, waaronder tafels, accessoires, verlichting, vloerkleden en stoelen. Hierdoor is er altijd wel iets bij wat past binnen jouw interieur. Door het eenvoudige design zijn de meubels tevens perfect te combineren met andere interieurstijlen, waardoor jij kunt genieten van een prachtige eyecatcher in de kamer.

Muuto kasten
Muuto kasten

Muuto design in een Scandinavische woonstijl

Is jouw interieur echt toe aan vernieuwing en ben je gek op alle kenmerken van de Scandinavische woonstijl? Kan je niet wachten om diezelfde uitstraling te bewerkstelligen binnen jouw interieur? Dan wordt het tijd om je woning eens flink aan te pakken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om slechts enkele meubels met een Scandinavisch design in je woning te plaatsen, maar je kunt ook direct het geheel aanpakken. Begin met het verven van de muren voor een rustige uitstraling. Kies bij voorkeur voor neutrale kleuren of pasteltinten. Gebruik meubels die passen bij de Scandinavische stijl. Deze moeten eenvoud, functionaliteit en minimalisme uitstralen. Uiteraard passen de design meubels van Muuto hier prima bij, maar ook andere merken kunnen deze rol vervullen. We raden tevens aan om je woning een ‘make-under’ te geven. Hierbij haal je alle overbodige accessoires en tierelantijntjes weg voor een rustgevende en serene sfeer in huis.

Geef een reactie