TuinWonen

Maak je tuin zomerproof met een luxe hangmat

hangmat in de tuin

Het moment is eindelijk daar, het is weer zomer! De zomer is voor de meeste mensen het leukste seizoen dat er is. We kunnen niet alleen genieten van hogere temperaturen en meer zonuren, maar hebben ook nog eens meer vrije tijd om door te brengen met onze geliefden, familieleden en vrienden. Wat wil je nog meer? Om er deze zomer echt helemaal klaar voor te zijn is het belangrijk dat de tuin eerst zomerproof gemaakt wordt. Hiermee bedoelen we niet alleen dat je weer opnieuw planten neer moet zetten en de tuinset af moet poetsen, maar dat je de tuin net dat beetje extra pit geeft om van deze zomer een waar succes te maken. En wat kan je daar beter voor gebruiken dan een hangmat met standaard? De hangmat heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen en zelfs in de interieurwereld zien we hem regelmatig voorbij komen. Het is dan ook helemaal niet meer gek als deze binnenshuis staat. De oorspronkelijke functie van de hangmat was uiteraard voor buiten. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een hangmat in de tuin en waar kan je hem het beste plaatsen? Wij gingen op onderzoek uit.

De voordelen van een hangmat in de tuin

De meeste mensen aarzelen een beetje over het gebruik van een hangmat in de tuin. Het is toch best wel een groot ‘ding’ wat je zomaar in de tuin zet. De hangmat standaard alleen al neemt een hoop ruimte in beslag en we zijn niet allemaal gezegend met een grote tuin. Is een hangmat het dan wel waard als je daardoor veel minder ruimte in de tuin overhoudt? Wij vinden van wel! Een hangmat kent vele voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen. Daarnaast is het ook nog eens een enorme eyecatcher. Kleed de hangmat aan met wat sierlijke kussens en dekens en je hebt een heerlijk plekje om je in terug te trekken. En dat is eigenlijk ook direct het grootste voordeel van een hangmat, je hebt een plekje waar je even alle stress van de afgelopen weken en dagen van je af kan schudden. En in ons drukke leven is zo’n rustmomentje goud waard. Daar willen wij best wel wat ruimte van de tuin voor in leveren. Bovendien is een hangmat ook nog eens ideaal als je panisch wordt van al die kruipende insecten als je probeert te zonnen. Doordat je hoog ligt hebben de kruipende insecten geen kans meer en kan je heerlijk genieten van de rust en stilte om je heen zonder opeens gekriebel op je arm te voelen.

luxe hangmat

Waar zet je de hangmat neer in de tuin?

Nu je de keuze hebt gemaakt om een hangmat voor de tuin aan te schaffen is het belangrijk om een goede plek hiervoor te vinden. We raden aan om deze ergens te zetten waar het mogelijk is om schaduw te creëren. Je wilt immers niet verplicht zijn om van de hangmat af te gaan als de zon te fel wordt. Het is natuurlijk nog beter als je een verplaatsbare parasol hebt, zodat je de hangmat op iedere plek in de tuin kan plaatsen.

Geef een reactie