Tips

Zo verzorg je de Monstera Adansonii

Zo verzorg je de Monstera Adansonii

Als je gek bent van planten, zul je de Monstera adansonii vast wel kennen. Toch weten een heleboel mensen ook niet wat voor plant dit is. De plant is nog niet zo populair als de Monstera Deliciosa, maar je kunt er alsnog niet omheen! Misschien ken je de Monstera adansonii niet bij naam, maar van een foto zul je de plant zeker wel herkennen. Ben jij een echte liefhebber van bloemen? Of zou je graag iets willen bijleren over bloemen- en plantensoorten? Dan ben je hier op het goede adres. In dit blog zullen alle ins en outs worden verteld over de Monstera Adansonii! Lees dus snel verder als je hier meer over wilt weten.

Waar kun je de Monstera Adansonii het beste neerzetten?

Zoals bij haast iedere andere plant, is het ook voor de Monstera Adansonii van belang dat je een goede standplaats uitkiest. Vaak denken mensen dat alleen water geven hoort bij de verzorging. Toch is dit niet helemaal waar. De juiste standplaats vinden maakt deel uit van de verzorging van de plant. Dit heeft te maken met het feit dat de plant normaliter in een tropische omgeving groeit. Het is dus de bedoeling dat je dit weer nabootst voor de plant. Op deze manier zal de plant mooi groeien en op een sierlijke manier over de stammen van bomen klimmen. Direct zonlicht zit er dus niet bij voor de Monstera Adansonii.

Maar hoe boots je de temperatuur dan na? De beste optie is om de plant voor het raam neer te zetten. Let op: het moet wel een raam zijn, waar geen fel zonlicht op schijnt. Licht is namelijk van belang voor de plant, zonlicht niet per se. Het is dus belangrijk dat je in de gaten houdt of de plant op deze plek kan blijven staan, aangezien de zon natuurlijk ook draait.

Hoeveel water moet je geven?

Het kan knap lastig zijn om erachter te komen hoeveel water je precies moet geven aan een plant. Natuurlijk zijn er bepaalde restricties, maar iedere plant is en blijft anders. Je zal een middenweg moeten vinden tussen droog en nat. Dan is de plant het meest gezond. Experimenteer dus vooral met hoeveel water de plant nodig heeft.

Het belang van luchtvochtigheid

Zoals je misschien wel weet, is de lucht enorm vochtig in tropische gebieden. Aangezien de Monstera Adansonii hier vandaan komt, is het logisch dat de plant ook deze luchtvochtigheid nodig heeft. Dit is erg lastig om te vinden, omdat de luchtvochtigheid in Nederland compleet anders is. Toch is het cruciaal om een plekje te zoeken dat genoeg luchtvochtigheid biedt. De bladeren kunnen anders snel bruin en oud worden.

Maar hoe vind je zo’n plek? Dat is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk trucjes om de luchtvochtigheid te verhogen. De allermakkelijkste tip is om zo nu en dan bij de plant langs te gaan met een plantenspuit. Doe dit het liefst een aantal keer per week. Werkt dit niet goed genoeg? Dan is het ook mogelijk om een bakje water op de kachel te plaatsen.

Geef een reactie