BadkamerInterieurTipsWonen

De 5 voordelen van een inloopdouche

inloopdouche

De inloopdouche is niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. Waar we eerst opgepropt zaten in een smalle cabine of met een douchekop in bad stonden te prutsen, beschikken we nu de mogelijkheid om de douche zonder problemen in te lopen. Hiermee geven we ook de definitie van een inloopdouche weg. We spreken over een inloopdouche als deze gelijkvloers is. Je hebt dus niet te maken met vervelende drempels of opstaande randen. De mogelijkheden voor een inloopdouche zijn eindeloos. De meeste mensen kiezen voor een vorm van afscheiding door middel van een glazen cabine, douchegordijn of muurtje. Het is echter ook mogelijk om een geheel open inloopdouche te creëren. Alles wat nodig is? Een goed douchegootje en de perfecte manier om al het water netjes binnen de doucheruimte te houden. Twijfel jij al een tijdje over het verrijken van je badkamer met een inloopdouche? Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet!

douche

1.         Een veilig gevoel

Inloopdouches worden beschouwd als de meest veilige douche ter wereld. Ze passen daarmee perfect in de badkamers van senioren, gezinnen met kleine kinderen of mensen met een fysieke beperking. Je hebt immers niet meer te maken met opstaande randen of drempels, waardoor de kans op valpartijen aanzienlijk wordt verkleind. Dat geeft een veilig en gerust gevoel.

2.         Bewegingsvrijheid

Het nadeel van een douchecabine is dat deze heel veel bewegingsvrijheid van de gebruiker wegneemt. Even shampoo van de grond pakken en je zit gelijk klem tussen de muren van de cabine. Dat moet toch anders kunnen! Met een inloopdouche beschik je over alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Dat betekent niet alleen dat je heerlijk heen en weer kunt lopen om verzorgingsproducten te pakken, maar dat je ook af en toe een dansje kunt maken. Holland’s got talent, here I come!

3.         Gemakkelijk schoon te maken

Ben je iemand die erg gesteld is op de hygiëne in de badkamer? Maar zie je het ook niet zitten om dag in dag uit te poetsen? Dan is een inloopdouche de perfecte oplossing. Doordat je bij deze douche niet te maken hebt met opstaande randen of drempels, zal je merken dat er veel minder vuil achterblijft. Bovendien hebben schimmels geen kans door een laagje stilstaand water.

Tip: blijven de tegels lang vochtig na het douchen? Haal dan even snel een trekker langs de tegels na het douchen, zo blijven ze langer fris en geniet je van een hoger hygiëne.

4.         Ontzettend veel afmetingen

Een inloopdouche kan in ontzettend veel verschillende afmetingen gerealiseerd worden. Hierdoor past deze perfect in elke badkamer. Zelfs de kleinste badkamer kan genieten van de gemakken van een inloopdouche. Sterker nog: een inloopdouche kan een kleine badkamer optisch groter laten lijken. Een win-win situatie voor iedereen dus!

5.         De inloopdouche past bij elke badkamerstijl

Je hoort vaak over de ‘moderne’ badkamers mét inloopdouche. Dat betekent echter niet dat de inloopdouche niet geschikt is voor andere badkamerstijlen. Je kunt talloze keuzes maken om de inloopdouche helemaal naar eigen wens en stijl van de badkamer samen te stellen. Hierbij moet je niet alleen denken aan de afmetingen, maar ook aan de douchekop of andere luxe onderdelen. Je kunt het zo luxe en groots aanpakken als je zelf wilt!

Geef een reactie