InterieurSlaapkamerTipsWonen

5 redenen om een boxspring te kopen

5 redenen om een boxspring te kopen

Een kwalitatieve boxspring bestaat uit verschillende onderdelen: een boxspring (onderstel/bedbodem) op pootjes of wieltjes, een goed matras en eventueel nog een topmatras. Een boxspring is meer dan alleen een mooie bedbodem. Daarom spreken we ook wel over een boxspring-combinatie. De bedbodem wordt altijd bekleed met stof of hout. Je kunt de boxspring ook nog eens uitbreiden met een hoofdbord voor een nog luxueuzere look. De boxspring wint steeds meer aan populariteit. We zien dit prachtige bed in steeds meer slaapkamers verschijnen. Niet alleen in de Nederlandse woningen, maar ook in hotels zijn boxsprings ontzettend populair. Maar vanwaar die populariteit? Wat maakt de boxspring anders dan alle andere bedden?

Wil jij graag een goedkope boxspring kopen, maar twijfel je nog? Wij geven je 5 redenen waarom het kopen van een boxspring zeker een goed idee is.

1.    Eyecatcher in iedere slaapkamer

Het bed is natuurlijk het centrale middelpunt van iedere slaapkamer. Deze zorgt voor een groot deel voor de sfeer in deze ruimte. Een prestigieuze boxspring zorgt direct voor de nodige aantrekkingskracht. Een boxspring ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog een vrijwel onmogelijk om hier voorbij te kijken. Met zijn massieve uiterlijk steelt hij gelijk de show in iedere slaapkamer.

2.    Hoog slaapcomfort

Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk van de boxspring belangrijk. De voornaamste reden om een kwalitatief bed te kopen is omdat je hier natuurlijk heerlijk op wilt kunnen slapen. Dat zit bij een boxspring gelukkig wel goed. Dit bed wordt veelvuldig geprezen om het hoge slaapcomfort. De combinatie van licht verende bedbodem en verend matras is heerlijk voor de rug en stimuleert een goede nachtrust. Daarnaast vinden veel mensen het prettig dat een boxspring-combinatie over het algemeen veel hoger is dan een gewoon bed met matras. Hierdoor is het gemakkelijker om in- en uit te stappen. Daardoor is een boxspring ook nog eens enorm geschikt voor senioren.

3.    Ook in kleinere slaapkamers mogelijk

Veel mensen geloven ten onrechte dat een boxspring door zijn massieve uiterlijk enkel in grote slaapkamers geplaatst kan worden. Niets is echter minder waar. Boxsprings zijn in alle maten verkrijgbaar. Daarnaast kies je er zelf voor of je deze ook met een hoofd- en voetbord samenstelt. Wanneer je hier niet voor kiest is het bed eigenlijk zeer compact te noemen. Deze zal niet veel groter zijn dan de totale matrasmaat. Een oplossing voor iedere slaapkamer dus.

4.    Iedere avond een vakantiegevoel

De meeste mensen associëren boxspring-combinaties met luxe hotels. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn nog maar weinig hotels in Nederland die geen gebruik maken van de boxspring. Deze bedden stralen niet alleen heel veel luxe uit, maar bieden de gebruiker ook nog eens een optimaal slaapcomfort. Wanneer je zo’n luxueus bed naar de eigen slaapkamer haalt, geniet je dus eigenlijk iedere dag van dat ultieme vakantiegevoel.

5.    Gemakkelijk aan te passen op het slaapkamerinterieur

Boxsprings zijn tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze gemakkelijk aanpassen op het eigen slaapkamerinterieur. Of je nu van een landelijk interieur of een industriële slaapkamer houdt, een boxspring past eigenlijk altijd. Bepaal daarom van tevoren welk slaapkamerinterieur jouw voorkeur heeft en pas hier de boxspring op aan. Kies bij voorkeur voor een relatief neutraal bed, zodat je deze ook in de toekomst met verschillende interieurstijlen kunt combineren.

Geef een reactie