TipsWonen

Nieuwe laptop kopen? Hier moet je aan denken!

Nieuwe laptop kopen? Hier moet je aan denken!

Ben je toe aan een nieuwe laptop? Omdat je huidige misschien kapot is gegaan of omdat je over een luxer model wilt beschikken? Dan is het door het grote aanbod vast niet gemakkelijk om een keuze te maken. Bovendien lopen de prijzen ook zeer uiteen. Het goede nieuws is dan gelukkig wel dat er voor ieder wat wils te vinden is. Het slechte nieuws is dat je al snel overweldigd raakt. Want voor welke laptop kies je? En vanwaar die grote prijsverschillen? Schaf je een laptop voor € 200,- aan of kies je toch voor een duur apparaat van maar liefst € 2.000? In dit artikel hopen we jou alvast een beetje op weg te helpen. Nieuwe laptop kopen? Hier moet je aan denken!

Nieuw of tweedehands?

Voordat je een laptop gaat kopen is het eerst belangrijk om een keuze tussen een nieuw of tweedehands model te maken. Als je over een kwalitatieve laptop wilt beschikken, maar dit financieel niet mogelijk is, kan een tweedehands laptop kopen een slimme keuze zijn. Daardoor kun je relatief voordelig over een zeer goed model beschikken. Natuurlijk brengt de aanschaf van een tweedehands laptop wel een aantal risico’s met zich mee. Zo weet je bij een particuliere aanbieder natuurlijk nooit zeker of het apparaat geen mankementen vertoont. Daarnaast ontvang je doorgaans ook geen garantieperiode.tweedehands laptop kopen

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel winkels waar je tweedehands modellen kunt aanschaffen. Deze worden meestal eerst uitvoerig getest, alvorens ze opnieuw op de markt mogen verschijnen. Bovendien krijg je in de meeste winkels ook garantie op je aankoop. Dat is, zeker bij een grote uitgave, een prettig idee.

Wil je er zeker van zijn dat de laptop naar behoren werkt en heb je financieel de mogelijkheid om een nieuw model aan te schaffen? Dan is het belangrijk om op de onderstaande zaken te letten.

Waar wil je de laptop voor gebruiken?

De prijzen van nieuwe laptops lopen enorm uiteen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat je van een goedkoper model minder kunt verwachten dan van een duurdere laptop. Daarom is het allereerst belangrijk om vast te stellen wat je met de laptop wilt gaan doen.

Gebruik je de laptop enkel voor basis dingen? Bijvoorbeeld internetten, mailen of het gebruik van kantoorsoftware? Dan is doorgaans een goedkoper model een prima optie. Wil je deze gaan gebruiken voor videobewerking of zelfs 3D gaming? Dan zal je voor een duurder toestel moeten kiezen.

Formaat en gewicht

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een laptop omdat deze zeer gebruiksvriendelijk is. Je kunt hem eenvoudig verplaatsen of relaxt mee op de bank zitten. Dit in tegenstelling tot een computer die slechts op één plek kan staan. Bovendien kan de laptop ook meegenomen worden onderweg. Hierbij is het natuurlijk wel fijn als deze over een goed formaat en gewicht beschikt. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten hier wel een goede oplossing op gevonden. Veel laptops hebben tegenwoordig een compact en vederlicht design. Hierdoor is deze eenvoudig mee te nemen.

Vraag advies in de winkel

Bij de aanschaf van een nieuwe laptop is het verstandig om het winkelpersoneel om hulp te vragen. Leg zorgvuldig uit waar je de laptop voor gaat gebruiken en wat je budget is. Zo weet je zeker dat de laptop aan al jouw wensen voldoet. Koop een laptop nooit online als je niet precies zeker weet welke je nodig hebt.

Wil je deze toch – zeker met het oog op de huidige coronacrisis, online kopen? Maak dan gebruik van een online vergelijker, zodat je de laptops eenvoudig met elkaar kunt vergelijken en zo toch de juiste keuze maken.

Wist je dat het tevens mogelijk is om een refurbished laptop te kopen? Dit zijn modellen die zijn opgekocht van particulieren en vervolgens uitvoerig zijn getest en opgeknapt. Hierdoor zijn ze technisch gezien weer als nieuw, maar je betaalt er wel een veel lagere prijs voor. Een laptop van www.remarkt.nl kopen behoort dan ook zeker tot je mogelijkheden!

Geef een reactie