TipsWonen

7 tekenen dat u een nieuwe ketel nodig hebt

7 tekenen dat u een nieuwe ketel nodig hebt

Ketels komen niet met vervaldatums en, zoals veel mensen op de harde manier ontdekken, kunnen ze vaak zonder waarschuwing de handdoek in de ring gooien. Er zijn echter enkele veelbetekenende signalen dat het misschien tijd is om een jonger model aan te schaffen.

1. Uw ketel is ouder dan 12 jaar

Aan alle goede dingen komt een einde en wanneer een ketel ouder is dan 12 jaar, kan het tijd zijn om naar een vervanger te gaan kijken. Dit geldt zelfs voor ketels die geen grote fouten lijken te hebben en u altijd netjes cv-ketel onderhoud heeft gedaan. De technologie is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en de oude modellen kunnen gewoon niet tippen aan de efficiëntieniveaus, veiligheidsvoorzieningen en slimme besturingsopties die momenteel op de markt zijn.

2. Regelmatige storingen

Als het lijkt alsof er om de week iets mis is met uw verwarming of warm water, of als u constant de druk verhoogt, zullen de dingen alleen maar erger worden. Het geld dat u uitgeeft aan vervangende onderdelen, call-outs en snelle oplossingen kan veel beter worden besteed aan een vervangende ketel waarop u kunt vertrouwen.

3. De energierekeningen stijgen de pan uit

Hoewel het de moeite waard is om van energieleverancier te veranderen om stijgende facturen te bestrijden, is het ook mogelijk dat uw ketel de boosdoener is. Een steeds inefficiëntere boiler kost geld dat de meesten van ons zich niet kunnen permitteren. Bovendien biedt een upgrade naar moderne slimme bedieningselementen u meer controle over uw energieverbruik en uitgaven dan ooit tevoren.

4. Boiler en / of radiatoren maken lawaai

Misschien bent u ze meer gaan gebruiken, maar de bonzende, gorgelende en knetterende geluiden uit uw boiler zijn geen fijne geluiden. Ze geven aan dat er iets mis is en, indien genegeerd, na verloop van tijd tot schade en storingen kunnen leiden.

5. Gele vlam

Een gezonde ketel moet branden met een blauwe vlam. Als de vlam van uw ketel geel is, kan dit een teken zijn van koolmonoxideproblemen, wat een ernstig probleem is. Het is een gevaarlijk, reukloos en kleurloos gas dat dodelijk kan zijn als de blootstellingsniveaus hoog genoeg zijn. Symptomen van koolmonoxidevergiftiging zijn duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid.

6. De ketel stinkt

Hoewel koolmonoxide reukloos is, voegen gasbedrijven een geur toe om u te helpen identificeren wanneer er een lek is. Als u de geur van zwavel ruikt, moet u ramen openen en het pand zo snel mogelijk verlaten voordat u contact opneemt met het alarmnummer.

Ongewone geuren kunnen ook wijzen op andere fouten in de ketel, b.v. een metaalachtige, elektrische brandlucht of zelfs een geur als brandende stof. U moet contact opnemen met een technicus om het probleem te onderzoeken.

7. Vervangende onderdelen zijn moeilijk te vinden

Als uw ketelbouwer u vertelt dat onderdelen moeilijk te vinden zijn is dit een zeer duidelijk waarschuwingssignaal dat de dagen van de ketel genummerd zijn. Moeilijk om onder ogen te zien, we weten het, maar u kunt het cv-ketel kopen niet voor altijd vermijden!

Geef een reactie