TipsWonen

Huis verkopen? Vermijd deze fouten!

Huis verkopen? Vermijd deze fouten!

Het verkopen van je huis kan een enorme uitdaging zijn. Het voelt natuurlijk gek dat ‘vreemden’ je huis binnenkomen om je huis waar je altijd van hebt gehouden te bekritiseren. Daar kan ook nog eens bijkomen dat ze een bod doen dat ver onder je vraagprijs ligt.

Door het complexe proces van het verkopen huis zijn er fouten die veel voorkomen bij huiseigenaren. Daarom nemen wij de belangrijkste fouten met je door zodat jij ze in ieder geval niet hoeft te maken.

Geen makelaar inschakelen

Een makelaar vraagt een forse commissie bij het verkopen van je huis. Wij begrijpen dan ook dat je misschien twijfelt om je huis zonder makelaar te verkopen. Echter is dit niet aan te raden. Een goede makelaar kan wel degelijk helpen om je huis sneller en voor een betere prijs te verkopen. Ook communiceert een makelaar met potentiële kopers. Zij hebben hier ervaring mee waardoor ze dit professioneler aan kunnen pakken.

Slechte foto’s online plaatsen

Tegenwoordig kijken de meeste kopers eerst online wanneer ze hun zoektocht naar een nieuw huis beginnen. Daarom moet je er zeker van zijn dat de foto’s van je huis zeer professioneel zijn. Het is dan ook niet verkeerd om bij het kiezen van een makelaar te kijken naar de kwaliteit van de foto’s die zij maken. Want vaak maken makelaars foto’s van je huis. Professionele foto’s van je huis kunnen er voor zorgen dat je huis eruit springt bij alle huizen die online worden aangeboden. Het vernieuwen van je interieur kan er ook voor zorgen dat je huis een stuk beter oogt. Schakel dus gerust een interieurspecialist in voordat je foto’s laat maken. Uiteraard is dit alleen een optie wanneer je budget dit toelaat.

Emotioneel betrokken zijn bij je huis

Een huis is meer dan een onderdak en brengt vaak kostbare herinneringen met zich mee. Toch is het beter om hier afstand van te nemen bij het verkopen van je huis. Bekijk de verkoop van je huis alsof je ondernemer bent en een zo hoog mogelijke winst wilt behalen.

Verwachten dat je de vraagprijs krijgt

Iedere koper zal onderhandelen om tot een betere prijs te komen. De prijs die je ontvangt zal echter sterk afhangen van de staat van de huizenmarkt. Zo worden veel huizen vandaag de dag boven de vraagprijs verkocht. Echter komen er ook zeker weer tijden wanneer je jouw huis zeer moeilijk verkocht krijgt en je misschien wel onder de vraagprijs moet gaan zitten.

Je huis aanbieden tijdens de wintermaanden

Je vraagt je misschien af: hoe verkoop ik mijn huis sneller? Vermijd in ieder geval de wintermaanden. Tijdens de winter is iedereen vooral bezig met de feestdagen en sociale bezigheden. Men gaat in deze tijd niet zo snel op zoek naar een huis. En iedereen wil z’n huis natuurlijk zo snel mogelijk verkopen.

Daarom doe je er niet goed aan om je huis te koop aan te bieden tijden de wintermaanden. Wil je dit toch wel doen? Dan is wellicht het enige voordeel dat er weinig verkopers op de markt zijn, waardoor de concurrentie minder is.

Geef een reactie