InterieurTipsWonen

Dit zijn de kenmerken van Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen wordt steeds populairder in Nederland. Maar wat is Scandinavisch wonen eigenlijk? En wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van Scandinavisch wonen? De kenmerken van Scandinavisch wonen zijn erg uiteenlopend en het is zeker mogelijk om hier je eigen draai aan te geven. In dit artikel lees je alles over de belangrijkste kenmerken van Scandinavisch wonen en hoe je dit kunt toepassen in je woning.

1.         Licht kleurenpalet

Één van de belangrijkste kenmerken van Scandinavisch wonen is het lichte kleurenpalet. In Scandinavië zijn de dagen kil en valt de avond vroeg. Dit resulteert al snel in donkere en sobere woningen. Om dit te voorkomen zijn ze aan de slag gegaan met lichte kleuren. Vooral pasteltinten doen het erg goed in deze woonstijl, maar ook wit is een veelgebruikte kleur.

2.         Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen is een veelgehoord fenomeen als we spreken over de kenmerken van Scandinavisch wonen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan het gebruik van natuurlijke materialen op veel verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Sommige mensen kiezen ervoor om enkel hout of riet te gebruiken in hun interieur, maar dat is helemaal niet nodig! Ook het gebruik van planten in je interieur kan die natuurlijke stijl naar boven halen.

3.         Licht in huis halen

Er zijn meerdere manieren waarop je meer licht in huis kunt halen. Natuurlijk kan je gebruik maken van lichte kleuren op de muren, maar ook het natuurlijke lichtinval moet benadrukt worden.  Het creëren van natuurlijk lichtval behoort tot één van de belangrijkste kenmerken van Scandinavisch wonen. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Allereerst is het belangrijk om de gordijnen open te gooien. Nog beter is het gebruik van rolgordijnen, deze laten gemakkelijker licht door. Haal ook alle grote meubels en accessoires weg voor de ramen om het natuurlijke lichtinval beter tot zijn recht te laten komen.

4.         Minimalistisch interieur

Als we denken aan de kenmerken van een Scandinavisch interieur kan het overheersende minimalisme niet ontbreken in ons lijstje. Bij minimalisme denken veel mensen direct aan een saaie en sobere woning. Gelukkig is niks minder waar! Een minimalistische woning kan juist over enorm veel sfeer beschikken en zal de ruimte in je woning tot zijn recht laten komen.  Wat je voornamelijk ziet bij de kenmerken van Scandinavisch wonen is dat het gebruik van meerdere tierelantijntjes uit den boze is. Dit om de ruimte van je kamer optimaal te benutten. Gebruik bijvoorbeeld één eyecatcher om je woning af te maken.

De kenmerken van Scandinavisch wonen bestaan voornamelijk uit manieren om je woning gezelliger te maken zonder al te veel poespas. In een tijd waarin minimalisme steeds belangrijker wordt, is het dan ook niet gek dat Scandinavisch wonen een ware trend is geworden.

 

Geef een reactie