Tuin

5 Dingen die je niet wist over een schaduwrijke tuin

5 Dingen die je niet wist over een schaduwrijke tuin

Veel mensen denken dat een schaduwrijke tuin saai en lelijk is, maar niets is minder waar! Hier zijn 5 dingen die je niet wist over een schaduwrijke tuin:

1. Er zijn veel planten die in de schaduw groeien

Er zijn veel verschillende soorten planten die in de schaduw groeien en bloeien, waaronder hosta’s, fuchsia’s, schaduwtuinrozen, en meer. Deze planten kunnen een prachtige aanvulling zijn op je schaduwrijke tuin en helpen om een ​​spannend en kleurrijk ontwerp te creëren.

2. Schaduwrijke tuinen hebben minder onderhoud nodig

Schaduwrijke tuinen hebben minder onderhoud nodig dan tuinen die blootgesteld zijn aan volle zon. Dit betekent dat je minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het verzorgen van je tuin, en dat je meer tijd kunt doorbrengen met het genieten van je omgeving.

3. Schaduwrijke tuinen zijn koeler

Een schaduwrijke tuin is natuurlijk koeler dan een tuin die blootgesteld is aan volle zon, wat betekent dat je een comfortabelere plek hebt om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Dit is vooral handig in de zomer wanneer de temperaturen hoog zijn.

4. Schaduwrijke tuinen creëren privacy

Schaduwrijke tuinen kunnen helpen om privacy te creëren en om te voorkomen dat er inkijk is van buitenaf. Dit is ideaal als je je eigen privéruimte wilt creëren en niet gestoord wilt worden door omringende bebouwing of verkeerslawaai.

5. Check je ondergrond

Eigenlijk is het zeer belangrijk is om te overwegen wat voor soort bodem en ondergrond er in de tuin aanwezig is en of deze geschikt is voor de gewenste planten en beplanting. Dit is vaker nog wel belangrijker dan wel of geen zon!

Weet je nog steeds niet hoe je het aan moet pakken in je tuin? Kijk dan eens specifiek naar de zogenoemde schaduwplanten. Deze doen het altijd goed in tuinen met schaduw. Vraag voor meer informatie bij je lokale tuinwinkel!

Geef een reactie