TipsWonen

Een studentenkamer inrichten

Een studentenkamer inrichten

Je zoon of dochter gaat op kamers. Super spannend, want je kind verlaat het nest. De wijde wereld in, zijn of haar vleugels uitslaan. Dit is een onvermijdelijk moment maar desalniettemin zeer moeilijk voor de meeste ouders. Je hebt je best gedaan, en niet zo’n beetje ook. Je hebt je kind alles meegegeven wat je kon en je bent ervan overtuigd dat je hem of haar alles hebt geleerd dat belangrijk is. Maar, je wil toch nog een beetje helpen. Je wil namelijk dat hij of zij op een kamer terecht komt die naar zijn of haar zin is. Waar hij of zij zich thuis voelt. Dat is heel lief van je en dat begrijpen we ook. Daarom willen we je een handje gaan helpen. Dat doen we door je in deze blog te vertellen hoe je een studentenkamer inricht. Dit is nog eens een opgave, maar wij hebben er zin in. Laten we aan de slag gaan! 

Praktisch

Laten we even wel wezen; studentenkamers zijn meestal niet de grootste kamers. Helemaal wanneer je kind nieuw in een huis komt, zal hij of zij hoogstwaarschijnlijk niet de grootste en fijnste kamer krijgen. Des te meer reden om de kamer handig te gaan inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper waar je een bureau onder neerzet. Dit scheelt je al veel ruimte en is daarom ten zeerste aan te raden. Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld een slaapbank 160 neer te zetten. Een slaapbank kan gebruikt worden als bank om op te chillen of studeren, maar ook voor logés. De kans is groot dat er vrienden of vriendinnen van hem of haar over de vloer komen en dan is het handig dat je diegene een slaapplek kunt aanbieden. Ook is het verstandig te denken aan zaken als opbergruimte. 

Persoonlijkheid

Daarnaast is het goed om een beetje persoonlijkheid mee te geven aan een ruimte. Je kind is nu volwassen en het gaat studeren, dus het is niet de bedoeling dat je allemaal bordjes met ‘Mama/papa houdt van je’ op te hangen of iets dergelijks. Het is wél de bedoeling dat de kamer echt van je kind wordt en dat je dit ook terugziet. Het moet een thuisgevoel geven, niet een gevoel dat je kind zich in een hotelkamer of die van een vreemde bevindt. Daarom raden we je aan eens te gaan kijken naar wat je kind echt je kind maakt en hoe je dit in de kamer kunt implementeren. Denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart als je kind van reizen houdt of een make up tafeltje wanneer je dochter een echte make up artiest is. Dit soort dingen zorgen voor veel persoonlijkheid in de kamer. 

Laatste tip

Wat betreft de inrichting was dat het hem wel, maar we willen je toch nog een laatste tip meegeven. De tip die we je willen meegeven is dat je het los moet laten; je kind gaat een geweldige tijd hebben, is niet aan de andere kant van de wereld en zul je nog vaak genoeg gaan zien. 

Geef een reactie