InterieurTipsWonen

4 tips voor een sfeervol oosters interieur

sfeervol oosters interieur

De afgelopen jaren is ons alledaagse leven steeds drukker geworden. Zowel mannen als vrouwen werken heel wat uren per week en moeten dit zien te combineren met een gezinsleven en het onderhouden van sociale contacten. Af en toe lijkt het bijna een onmogelijke opgave te zijn. Onze prestatiemaatschappij zorgt er dan ook geregeld voor dat we echt even aan meer balans en rust toe zijn. Hierbij is het fijn als je thuis heerlijk kunt ontspannen en de ‘boel de boel’ laten.

Vooral in de inrichting van je huis is het dan ook belangrijk om die balans te vinden. Zo kan je nieuwe energie opdoen en alle ballen gemakkelijker in de lucht houden. Door de toenemende vraag naar rust en eenheid binnen de Nederlandse interieurs is het dan ook niet gek dat oosterse stijlen steeds populairder worden in ons land. De Aziatische woonstijl is immers gericht op balans en jezelf ontplooien en ontdekken. Precies wat de gemiddelde Nederlander nodig heeft! Maar enkel een oosterse hanglamp in huis monteren is hierbij niet voldoende. Als je het echt goed wilt aanpakken, moet je je gehele huis in Aziatische sferen hullen. In dit artikel geven wij 4 tips voor een sfeervol oosters interieur. Bekijk ook eens de website https://collectione.shop.

1.         Verlichting

Goede verlichting vormt de basis van vrijwel ieder interieur. Maar welke lampen passen bij een oosterse woonstijl? Passen hier industriële kroonluchters of landelijke lampenkappen bij? Wanneer je verlichting voor deze stijl zoekt is het belangrijk om op de kenmerken van de oosterse woonstijl te letten. Vooral natuurlijke materialen en zachte en vloeiende kleuren zijn geschikt. Denk bij een oosterse lamp daarom bijvoorbeeld aan een papieren of stoffen lamp. Deze laten het licht veel vloeiender door en, wanneer je kiest voor een zachte kleur, geven ook een sfeervol en zacht tintje aan de woning.

oosterse lamp

2.         Verschillende hoekjes creëren

Typerend voor de oosterse woonstijl zijn de verschillende hoekjes die binnen een vertrek worden gemaakt. Zo zien we in Aziatische landen dat er vaak van kamerschermen gebruik worden gemaakt. Zowel in de slaap- als woonkamer. Deze schermen bieden je extra veel rust en maken een grote ruimte in één klap een stuk sfeervoller. Hierdoor kan je heerlijk ontspannen en heb je het gevoel in een cocon te zitten. Even opladen en weer terug naar de drukte van de alledaagse dag!

3.         Kasten

Kasten spelen een belangrijke rol binnen oosterse interieurs. In Aziatische landen wordt de kast namelijk niet, zoals bij westerse landen, als onderdeel van het meubilair beschouwd. Kasten zijn van bijzondere waarde en kunnen de status van de bewoner aantonen. Elke oosterse kast heeft dan ook een eigen achtergrond en verhaal. Het is in Aziatische landen zelfs de gewoonte om een pas getrouwd stel een bruidskast cadeau te doen. De kast symboliseert hierbij de kracht van het huwelijk.

4.         Rustige muren

Ben je dol op felle kleuren? Dan is de oosterse woonstijl wellicht niks voor jou. Deze wordt namelijk gekenmerkt door rustige aardetinten en een neutrale grondlaag op de muur. Wel mag je gelukkig uitpakken met mooie oosterse kunstwerken. Hierbij kan je denken aan afzonderlijke schilderijen, maar ook aan indrukwekkende muurschilderingen. Kunst speelt een belangrijke rol in de oosterse stijl, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Geef een reactie