TipsTuin

Tuin inspiratie 2019

Tuin inspiratie 2019

Het belang van een leuke tuin wordt door steeds meer mensen erkend. Men geeft meer aandacht aan de tuin. De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengde van de woning. Het buitenleven wordt steeds belangrijker. De tuin wordt gezien als een rustpunt na de werkzaamheden, maar ook als speelplek voor de kinderen en om te barbecueën, om een feestje te organiseren, om lekker in de grond te woelen om je wortels te oogsten enz. Kortom: met een tuin kun je alle kanten op. Prijs je rijk met een tuin. Je wilt uiteraard niet alleen maar werken in je tuin, hoewel dat een heel ontspannende bezigheid is! Gezellig een kopje koffie drinken, een boek lezen of met je kinderen in de zandbak of in het kinderbadje spelen, deze mogelijkheden zijn er in een tuin. Alvorens jij een tuin gaat of laat aanleggen is het belangrijk dat je een plan maakt. Welke mogelijkheden wil jij creëren in je tuin? De leeftijd van de kinderen zal een belangrijke rol spelen bij de keuze. Voor ideeën kun je online terecht. Er is genoeg tuininspiratie 2019 te vinden.

Maak een tuinplan

Voor de aanleg van een nieuwe tuin of het opknappen van een bestaande is een tekening van jouw tuin erg handig. Met een goed tuinontwerp is de aanleg niet moeilijk meer. Zijn er heel jonge kinderen in het gezin dan kies je voor optimale veiligheid in de tuin, je legt op de speelplek rubberen tegels of gras. Ook als je van plan bent een trampoline te plaatsen moet veiligheid voorop staan. De jeugd maak je blij met fijne tuinmeubels, een hangstoel en een bank met heel veel gekleurde kussens. Je kunt tuininspiratie 2019 daarvoor raadplegen. Je ziet dan de laatste nieuwtjes op het gebied van de inrichting van de tuin en de leuke accessoires die het geheel helemaal af maken. Denk aan een houtkachel, sfeerverlichting, leuke bloembakken, schaduwdoek, een fraaie brievenbus in de voortuin enz. Een tuin moet gezelligheid uitstralen met veel groen. Een tuin moet leven, door de planten die je erin zet, maar ook door bijvoorbeeld wat kippen te houden. Let eens op hoeveel leven en beweging er in een kippenhok is! Heb je een grote tuin dan behoort een eigen groentetuin tot de mogelijkheden. En wat denk je van een tuinhuis, dat in de winter dient als opslagplaats voor de tuinmeubels en in de zomer als huisje waarin de kinderen kunnen spelen? Zorg voor variatie en er is altijd wat te zien en te doen in jouw tuin. Je gaat automatisch meer buiten leven en de natuur waarderen. Door veel te kijken in bijvoorbeeld tuintijdschriften en woonmagazines krijg je zoveel tuininspiratie 2019, dat je nooit meer een saaie tuin zult hebben.

Je kunt ook de kamer en de tuin meer als één geheel over laten komen. De woonkamer inspiratie 2019 tips kunnen je daarbij helpen.

Vakantiegeld

Heb jij al een bestemming voor je vakantiegeld van dit jaar? Tuininspiratie 2019 weet er wel een bestemming voor. Mooie nieuwe tuinmeubels met vrolijke kussens, een terrasverwarming, een schaduwdoek, een opbergbox voor de tuinkussens, buitenverlichting, een vijver enz. Er is zoveel te koop om jouw tuin nog fraaier te maken. Om vele jaren van je vakantiegeld te kunnen profiteren zou jij je tuin daarmee kunnen opknappen en/of leuke tuinspullen kunnen kopen. Tuintrends 2019 laten zien wat er allemaal nieuw op de markt is. Gezellig op een regenachtige dag een wensenlijstje maken van die elementen die jij in jouw tuin mist. Elementen die wat toevoegen aan jouw tuin. Maak een loungehoekje met alles erop en eraan, waar jij de hele vakantie en elke moment dat je vrij bent van kunt genieten.

loungeset tuin

Begin bij de basis

Als jij die geluksvogel bent en een huis met tuin gaat bewonen, dan kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je huis en je tuin. De tuin zal niet het eerste zijn waaraan je begint. Het huis zal eerst in orde worden gemaakt. Met woon- en huisinspiratie, die er online en in tijdschriften genoeg te vinden is, gaat je dat lukken. Na een poosje is de tuin aan de beurt. Het is belangrijk dat je een tuinplan maakt, een tekening of een schema waarop jij duidelijk laat zien wat je wilt. Dit kan ook een tuinarchitect voor je doen. Doe je deze klus zelf, begin dan bij de basis. Moet er grond bij om het terras goed aan te laten sluiten bij de woning? Ligt de tuin veel lager? Wil je verlichting in de tuin? Zorg dat de kabels er liggen, voordat je een mooi grasveld laat aanleggen of zelf aanlegt. Waar komt de bestrating, waar het tuinhuis, waar komt een extra loungeplek met rubberen tegels bijvoorbeeld? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Het aanplanten volgt als de vaste elementen op hun plek staan of liggen. Ook als je een sproei-installatie wilt (laten) aanleggen is het erg praktisch deze klus te klaren voordat de tuin wordt aangeplant. Tuininspiratie 2019 geeft je nog veel meer ideeën voor jouw droomtuin. Deze inspiratie vind je online, in tijdschriften en tuincentra. Misschien wil jij een mooie plek inrichten voor een Boeddha beeld, een fraaie waterpartij enz. Jouw tuin zal te klein zijn voor alle inspiratie die op je pad komt.

Vaste elementen

De hete zon zorgt ervoor dat mensen in hun tuin schaduwplekken creëren. Dat kan op verschillende manieren. Een heel eenvoudige manier is het ophangen van schaduwdoek boven een zithoek. Je hebt de keuze uit veel vrolijke kleuren. Een vaste overkapping is ook een optie, weliswaar is dit duurder, maar je krijgt er meer mogelijkheden door. Een overkapping kun je geheel op maat laten maken en het wordt een verlengde van je woonruimte. Neem de overkapping groot genoeg, zodat er voldoende meubels onder kunnen staan en je nog voldoende loopruimte hebt. Ook op regenachtige zwoele dagen zal er veel gebruik worden gemaakt van een plekje onder de overkapping. Laat je adviseren en kies een overkapping in de stijl van je woning. Ook de voortuin inspiratie 2019 kan je op weg helpen om je te inspireren.

Wil je een natuurlijke uitstraling dan kies je voor hout. Ook daarin valt weer veel te kiezen, onderhoudsarm, of hout dat geschilderd moet worden? De vakman heeft voor elke wens een oplossing. Andere vaste elementen zijn bijvoorbeeld een tuinkamer, een tuinhuis, een schutting, bestrating, een waterpartij, vaste bloembakken van steen of hout. Een beeld als blikvanger dat wordt omringd door bijzondere planten. Een kronkelend pad van houtsnippers, dat je erheen leidt en waar je op een stenen op houten bank geniet van de rust. Op die manier, met al die ideeën en tuininspiratie 2019 wordt jouw tuin een bijzondere tuin, een tuin waarvan er geen tweede te vinden is.

Bestrating en verharden

Over het bestraten en verharden van delen van jouw grond en tuin dien je even goed na te denken. Er is veel mogelijk op dat gebied. Zorg dat je de mogelijkheden kent, zodat je later geen spijt krijgt van je keuze. Tuininspiratie 2019 geeft je veel ideeën. Er staat zeker een idee bij dat goed voelt. De bestrating van je oprit en van de stoep naar je voordeur zou je in dezelfde kleur kunnen nemen, dat schept een eenheid en straalt rust uit. Houd met de kleur van de bestrating rekening met de stenen van je huis. Je kunt zelf een oprit en stoep leggen, maar weet dat de vakman hierin zeer gedreven is. Hij heeft de klus snel geklaard en een professioneel gelegde oprit en stoep zorgen ervoor dat er weinig onkruid tussen de voegen zal groeien. Wil je in de achtertuin ook delen van de tuin verharden dan hoeft dat niet perse met stenen. Het gebruik van hout en rubberen tegels is ook mogelijk. Kijk waarvoor jij het verharde gedeelte wilt gebruiken. Denk ook eens aan houtsnippers, houtschors, dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

 

Geef een reactie