AlgemeenSlaapkamerTipsWonen

Waarom het belangrijk is om te investeren in een goed matras

Waarom het belangrijk is om te investeren in een goed matras

Het perfecte matras vinden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je buitengewoon moe bent, maakt het vaak niet uit waar je gaat slapen (zolang je maar slaapt). Het is alleen erg belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid dat je beschikt over een goed matras. Een goede nachtrust is maar het begin. Hier zijn redenen waarom je extra aandacht moet schenken aan het vinden van de juiste matras.

Een slecht matras blokkeert je nachtrust

We weten allemaal hoe slaap je gezondheid en productiviteit beïnvloedt. Ondanks dat we zo bewust zijn van die grote rol, vermijden we slaap als de pest. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Een stap dichter bij het bewust worden over hoe nodig slapen is, is door het aanschaffen van de juiste matras. Slapen op een verkeerd matras kan rugklachten of huisstofmijt allergie veroorzaken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Voor deze reden is het investeren in luxe bedden niet overbodig, want we willen natuurlijk niet lijden aan slaaptekort én onnodige, psychische klachten.

Op het eerste gezicht lijken alle matrassen hetzelfde: grote, zachte, donzige witte pakken waar je heerlijk op kan liggen en springen. Maar er komt veel meer bij wanneer je op jacht gaat naar het matras van je dromen: de dikte, grootte en het materiaal zijn punten waarop je moet letten wanneer je een matras koopt.

Wees ervan bewust dat een te hard (of een te zacht) matras nooit goed is voor je. Je matras moet je lichaam voldoende ondersteunen wanneer je niet bij bewustzijn bent. Veel specialisten raden een stevige matras aan, maar dat betekent niet dat het zo hard moet zijn als een stijve plank. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je comfortabel voelt. De keuze ligt dus aan jou, maar het moet niet teveel worden van beide opties.

Hoewel het materiaal niet veel uitmaakt voor het comfort, is het wel bewezen dat een organisch matras beter is voor je gezondheid dan een conventionele. Organische matrassen zijn vrij van stoffen die schadelijk zijn voor je lichaam en daarom is het een gezonde, verantwoorde keus. Organische matrassen zijn misschien een stukje prijziger dan conventionele, maar het is zeker een goede investering gezien de voordelen van het product.

Hoogste slaapcomfort begint niet alleen bij je matras

Het hoogste slaapcomfort wordt niet alleen gecreëerd door de ideale matras: het is ook belangrijk dat het ‘skelet’ van het bed ook in harmonie is met het matras. Het is belangrijk dat het bedsysteem perfect aansluit op het matras, zodat het de maximale comfort geeft voor de slaper. De lattenbodem van het bed moet ervoor zorgen dat er genoeg veerkracht is, zodat het jou perfect kan ondersteunen wanneer je erop ligt. Swissflex heeft verschillende bedsystemen voor iedereen: kijk eens rond en wie weet vind je het perfecte bed voor jouw droommatras!

Vraag ook aan specialisten welk systeem het beste bij jou past en bij jouw matras: zij brengen jou goed op weg wanneer je er zelf niet uitkomt. Als het mogelijk is, kun je het bedsysteem ook uittesten in de winkel, maar dit hangt natuurlijk er van af waar en bij wie je het koopt.

Geef een reactie