TipsWonen

De vloer in uw woning renoveren met gietvloeren

De vloer in uw woning renoveren met gietvloeren

Ga je binnenkort verbouwen of het interieur opnieuw inrichten? Een van de belangrijkste onderdelen van je huis is de vloer. Er wordt dagelijks gebruik van gemaakt en de ondergrond in je woning is een perfecte manier om je huis meer stijl te geven. We gaan daarom vandaag inzoomen op de mogelijkheden van het gebruik van een gietvloer in huis. En geven je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Waarom gietvloer in huis halen?

Een gietvloer in huis halen levert voornamelijk praktische voordelen op. Als de vloer eenmaal gegoten is, zal je direct merken dat het schoonmaakwerk een stuk minder is. Dit komt omdat een gietvloer geen naden, groeven of randen bevat. Vuil heeft daardoor weinig kans om zich op te hopen. Daarnaast gaat het hier om een ijzersterke ondergrond die minimaal enkele tientallen jaren lang mee zal gaan.

Zijn er ook nadelen?

Zoals met de meeste aankopen geldt, zijn er ook nadelen aan het aanbrengen van een gietvloer. Een van de meest genoemde nadelen is dat de initiële investering relatief hoog is. Daartegenover staat wel dat dit type vloeren een stuk langer meegaan. Op de lange termijn is het dus een prima investering. Houd er echter wel rekening mee dat een gietvloer niet eenvoudig weer aan te passen is. We moeten daarom wel zeker zijn als je deze keuze maakt.

De vloer in uw woning renoveren met gietvloeren

Zelf doen of de specialist inschakelen?

Een vloer gieten is niet eenvoudig om zelf te doen. Je kunt daarom het beste een vakman inschakelen om een gietvloer zorgvuldig aan te brengen. Hij of zij beschikt over de juiste materialen, mankracht en machines die nodig zijn om de verschillende lagen in één keer goed aan te brengen.

Welke soort gietvloeren in huis toepassen?

Als je al enig onderzoek hebt gedaan naar gegoten vloeren dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat er veel verschillende soorten zijn te onderscheiden. Dit komt omdat een gietvloer voorheen voornamelijk gebruikt werkt voor grote vloeren in industriële omgevingen. Tegenwoordig is een gietvloer echter prima geschikt om in huis te toe te passen. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van een reguliere PU gietvloer of een dunne vloercoating in de woonruimtes waar de vloer minder belast wordt.

Geef een reactie