Interieur

Verschillende haarden op een rijtje: laat je inspireren!

Verschillende haarden op een rijtje: laat je inspireren!

Als je rond speurt op dit blog is de kans groot dat je opzoek bent naar inspiratie voor je woning. Misschien hebben jij en je partner wel net een nieuw huis gekocht, of werd het hoog tijd om de huiskamer na al die jaren eens stevig aan te pakken. De kans is dan ook zeker groot dat je een belangrijke trend hebt meegekregen: afvoerloze haarden. Waar je voorheen nog een grote stenen haard nodig had met een lompe schoorsteen, heb je nu talloze haarden op de markt in allerlei formaten. Wil je echt alle mogelijkheden voor afvoerloze haarden bekijken? Bezoek dan eens online winkel van Haardcenter. Voor nu lichten we de populairste haarden categorieën toe: vrijstaand, hangend, inbouw en buiten. Laat je vooral inspireren!

Een vrijstaande haard: midden in de kamer

Een grote ruimte gezellig maken kan een hele uitdaging zijn. Zeker met moderne nieuwbouwhuizen is dit lastig. De kamers zijn vaak groot, recht en strak. Een kast strak tegen de muur en een bank in de hoek gaan het niet gezellig maken. Om te voorkomen dat je huiskamer een balzaal lijkt kun je gebruikmaken van een roomdivider. Dit kan een muur, kast of… haard zijn! Er zijn hele mooie vrijstaande haarden te verkrijgen die ideaal zijn om een ruimte op te breken. Met name de doorkijkhaarden geven een bijzonder effect. Plaats aan de ene kant de eettafel, en aan de andere kant de zithoek. Zo creëer je verschillende leefruimtes in één kamer, zonder de connectie te verliezen.

Een hangende haard: chique aan het plafond

Een haard kan groot zijn en veel plek innemen. Dit schrikt veel mensen dan ook af. Waar ga je dat ding laten? Een hangende haard biedt uitkomst. Deze designhaarden hang je eenvoudig op aan het plafond. De kans is groot dat je nu een plant of lamp in de hoek van de kamer hebt staan. Stel je eens voor hoe het eruit zou zien als daar een haard hing? Reken maar dat het een eyecatcher wordt in je kamer waar je vrienden verstelt van zullen staan. Deze haarden werken doorgaans op basis van bio-ethanol, dus je hoeft geen rekening te houden met een stopcontact in de buurt.

Een inbouwhaard: strak weggewerkt

Momenteel ontzettend populair: een inbouwhaard. Een kale muur is saai en kil. Bouw er een mooie sfeerhaard in en de wand voelt gelijk heel anders. Veel elektrische haarden zijn eenvoudig in te bouwen in een simpel muurtje van hout en gipsplaten. Houdt natuurlijk wel altijd rekening met de warmte die vrijkomt. Veel mensen bouwen hun haard ook in onder hun TV. Dit noem je een ‘cinewall’. Kies een haard die even breed is als je tv en je kamer veranderd in een hotel. Niet alleen leuk voor in de woonkamer, maar ook geschikt voor in de slaapkamer. Overigens schijnt een sfeervolle haard in de slaapkamer ook te helpen tegen hoofdpijn bij vrouwen ;).

Een buitenhaard: gezellig in de tuin

Genoeg opties voor haarden in huis, maar wat dacht je van een buitenhaard?! Niks is gezelliger dan op een zwoele zomeravond met vrienden te borrelen rond een vuurtje. Dit kan natuurlijk prima bij een vuurkorf, maar dan weet je zeker dat al je kleren de volgende dag ruiken naar een Australische bosbrand. Kies voor een elektrische of bio-ethanol haard en je bent van al het gedoe af. Daarnaast zijn er prachtige design haarden voor buiten op de markt die je tuin transformeren in een resort. De vormen, soorten en maten zijn eindeloos.

Geef een reactie