DuurzaamTipsWonen

Verminder eenvoudig je energie verbruik met deze tips!

Besparen energieverbruik

Het is een bekende krantenkop; de opwarming van de aarde. Dit willen we allemaal natuurlijk zoveel mogelijk tegengaan. Gelukkig kan iedereen iets bijdragen, maar dan is het wel handig dat je weet hoe je dat moet doen en welke dingen impact hebben op de opwarming van de aarde. Veel wordt al voor ons gedaan, zoals huizen voorzien van goed isolatie waardoor de verwarming minder uren aan hoeft te staan. Ook wordt er natuurlijke energie opgewekt, dit wordt gedaan door middel van zonnepanelen of waterpompen. Door deze aanpassingen draag jij je steentje bij, maar het nadeel is dat het veel geld kost om het aan te schaffen. Ben je op zoek naar een manier om te helpen die niet zo veel tijd en geld kost? Draai dan even je lamp uit de lampenkap en bekijk welke soort lamp het is. Wanneer het een gloei- of halogeenlamp is bespaar je niet tot nauwelijks energie. Dat kan beter! Deze lampen geven namelijk tien procent licht en de rest is warmte wat ze afstoten. Je kunt beter kiezen voor Ledlampen. Deze lamp gebruikt namelijk 90% van de energie, hierdoor is de lamp veel zuiniger. Meer weten? Lees snel deze blog!

 Ledverlichting, hoe werkt het precies?

Een eenvoudige manier om wat goeds te doen voor het milieu is overstappen op led tl-verlichting. Loop dus even je woning door en onderzoek je lampen. De gloei- en halogeenlampen zijn het beste om te vervangen, want deze geven de meeste onnodige warmte af. Ledverlichting kost wel iets meer dan de andere lampen, maar uiteindelijk kost de lamp minder, dit komt doordat de energierekening lager wordt. Ook hoeft minder vaak op pad naar de winkel om een nieuwe lamp te kopen.

Laat geen water lopen

Houd jij daar ook zo van, lang onder de douche staan? Dat is niet gek, maar denk dan wel even goed na hoeveel dit uiteindelijk gaat kosten. Niet alleen voor je energierekening, maar ook voor de waterverspilling van de wereld.

Dit waren onze tips om te besparen en de wereld een stapje verder te brengen. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie