InterieurTipsWonen

Hoe bewaar je je mooiste herinneringen?

Hoe bewaar je je mooiste herinneringen?

Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur. Dit is hét moment om even terug te kijken op 2019 en vooruit te blikken naar 2020. Je hebt vast leuke en minder fijne dingen meegemaakt. Ook heb je zeer waarschijnlijk goede voornemens en grote plannen voor de toekomst. Van die fijne momenten wil je graag dat ze bij je blijven, door deze letterlijk en figuurlijk een speciaal plekje te geven. Hoe geef je die fijne momenten met de liefste mensen uit je leven nu een speciale plek in je hart en in huis? Hieronder lees je een aantal tips hoe jij je mooiste herinneringen bewaart.

Tip 1: foto op canvas

Wil je je mooiste herinnering graag groots uitlichten? Daar is een foto op canvas uitermate voor geschikt. Bij zowel grotere winkelketens als bij kleinere speciaalzaken kun je je hoogtepunt van het jaar 2019 op canvas laten drukken. Wat dacht je van de eerste schoolfoto van je kinderen? Of dat ene schattige vakantiekiekje van het hele gezin tijdens die mooie vakantie? Het is toch leuk om die een speciaal plekje aan de muur te geven. Bovendien kan je zelf beslissen hoe groot of hoe klein je het canvas wil hebben. Je kan ook voor meerdere kleine foto’s op canvas kiezen, zodat je die in een serie naast elkaar kan hangen. Als je meerdere mooie dingen hebt meegemaakt in 2019, hoef je gelukkig niet te kiezen.foto op canvas

Tip 2: Polaroid slinger

Een polaroid slinger is een andere manier van je foto’s een speciaal plekje aan de muur geven. Het leuke van polaroid foto’s is dat je niet weet hoe de foto uit de camera komt. Mensen zien niet van tevoren hoe ze op de foto staan en dat maakt het plaatje heel erg speels en spontaan. Je kan de foto’s aan een draadje hangen, zodat er een slinger ontstaat. Een andere mogelijkheid is om ze in een plastic wand decoratiestuk te plaatsen. Zo raken de foto’s minder snel aangetast door vuil en stof. Wil je plaats maken voor een nieuwe herinnering? Dan is de oude foto snel omgewisseld voor het nieuwe plaatje.

Tip 3: doos van het jaar

Heb je ook wat meer geheime of kostbare spulletjes die je niet per se aan iedereen hoeft te laten zien? Dan kun je die ook in een speciale doos stoppen. Kies bijvoorbeeld een kartonnen doos van een oude bestelling en geef die een extra stevig laagje met bijvoorbeeld gekleurd karton. Daar kun je nog, als je wil, de doos decoreren met glitters, vormpjes of leuke quotes uit tijdschriften. Zo ben je ook nog eens heel creatief bezig, wat dus heel goed voor je geest is. Als de doos af is, heb je een mooi bewaarplekje voor je fijnste herinneringen van afgelopen jaar.

Tip 4: dagboekje

Hou je van schrijven? Dan is het leuk en goed om aan de slag te gaan met een dagboekje. Dit kan op de ouderwetse manier, dus handgeschreven in een schriftje. Heb je meer te schrijven of wil je meer vaart maken, dan kan je ook je memoires op een speciaal document zetten op je computer of laptop. Het belangrijkste van een dagboek is dat je eerlijk bent tegen jezelf en geen schaamte kent tijdens het schrijven. Terwijl je bezig bent, kom je dan tot hele mooie inzichten.

Op welke manier bewaar jij graag je mooie herinneringen? Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Geef een reactie