InterieurWonen

Alle kenmerken van Scandinavisch design

Scandinavisch design wint steeds meer aan populariteit in verschillende woontrends. Je ziet deze stijl bijna in elke woning terugkomen. Soms in de kleine dingen en anderen pakken het juist weer enorm groot uit. Verkeerd kan je niet gaan in deze stijl en met de juiste designmeubels, zoals de meubels van Muuto, haal jij binnen een mum van tijd deze woontrend in huis. Deze stijl kenmerkt zich door strakke meubels met een geweldig kleurenpalet. Natuurlijk zijn het niet alleen de meubels die jouw huis dat Scandinavische tintje geven. De volgende kenmerken mogen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur.muuto meubels

Veel licht en zachte kleuren

Het Scandinavische design kenmerkt zich door de ruime lichtinval en het gebruik van zachte kleuren. In Scandinavië zijn er relatief weinig zonuren en de dagen zijn lang en voelen extreem koud aan. Het is dan ook niet voor niets dat met deze stijl zoveel mogelijk licht naar binnen wordt gehaald. Doordat de meubels zijn uitgerust met verschillende pasteltinten en vrolijke en zachte kleuren, wordt er ook nog eens wat extra warmte in huis gehaald. In jouw interieur mag de kleur wit dan ook niet ontbreken. Ben je hier niet zo’n fan van? Of vind je het al snel ‘klinisch’ overkomen? Ga dan voor de zachte pasteltinten om jouw muren mee te betoveren.

Hay stoel

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen kunnen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. In principe passen vrijwel alle natuurlijke materialen in deze stijl, maar vooral hout is enorm populair. Als je echt het Scandinavische gevoel in huis wilt halen, kun je het beste kiezen voor lichte houtsoorten, zoals essen- of berkenhout. Als je donkere houtsoorten tot je beschikking hebt, kun je er altijd nog voor kiezen om deze wit te verven. Zorg er wel voor dat je houtverf gebruikt voor een mooier resultaat! Je kunt het hout zeer groots doorvoeren, denk aan een houten keuken of houten wanden of een geheel houten plafond, maar je kunt het ook kleinschalig aanpakken. Ga aan de slag met houten woonaccessoires om dat natuurlijke gevoel op een subtiele wijze in je woning te brengen.

Een vrije ruimte

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door minimalisme. In Scandinavië leefden veel mensen in een kleine cabine. Hierdoor was het niet mogelijk om veel spullen op te bergen. Om zo min mogelijk ruimte te verspillen, zorgden ze er dan ook voor dat er minder tierelantijntjes in huis stonden. Als je echt serieus bent in het doorvoeren van de Scandinavische stijl in je woning, is de eerste stap opruimen! Wil je toch wat accessoires plaatsen? Kies dan voor simpele en functionele accessoires en probeer het geheel zo clean mogelijk te houden.

Merk Muuto

Veel groen

Wil je toch nog wat meer sfeer aanbrengen in je woning, maar heb je geen idee hoe je dit doet als je de Scandinavische stijl volgt? Ga dan voor planten, bloemen en alles wat maar groen is! Hierdoor maak je de ruimtes kleurrijker en verbeter je de sfeer.

Geef een reactie