Algemeen

Hoera, voorjaar!

Hoera, voorjaar

De bloemen bloeien, de bijen zoemen en de liefde hangt in de lucht. Maak je tuin romantisch met fleurige tulpen, narcissen en viooltjes. In het volgende stappenplan zie je wat daarbij komt kijken.

1.  Van de winter naar de lente

Tijdens de herfst en winter zijn er planten en takken doodgegaan en bladeren gevallen. Daarom is het eerst tijd voor de grote schoonmaak. Verwijder dode takken, planten en bladeren. Spit de aarde om en bemest deze. Verwijder onkruid en groene aanslag. Heb je veel tuinafval? Kies dan voor containerverhuur bij Regiocontainer. In de bak kun je bijvoorbeeld takken, bladeren, boomstammen en struiken kwijt. De container wordt geplaatst, geleegd en weer opgehaald als je klaar bent.

2. Kleur in je tuin

Creëer een regenboog van kleuren in je tuin met de verschillende prachtige lentebloemen. In de winter kun je al beginnen met sneeuwklokjes en snel daarna volgen krokussen, tulpen, narcissen en viooltjes. Deze voorjaarsbloemen gedijen goed, ook als het buiten nog wat koud is. Stop ze in bakken, borders of bloempotten zodat je ze gemakkelijk kunt verspreiden over je tuin.

3. Zaadjes in bakjes

Wil je later in de lente grotere planten en bloemen laten groeien in je tuin? Dan kun je nu al klein beginnen. Stop de zaadjes in kleine bakjes en zet ze lekker in de zon op je vensterbank. Zodra de plantjes en bloemetjes gaan bloeien, kun je ze stap voor stap in je tuin planten. Voor je het weet staat het buiten vol met tomatenplanten, zonnebloemen, radijsjes en meer!

4. Aan de slag met de snoeischaar

Al die mooie bloemen en planten moeten natuurlijk goed worden onderhouden. Geef ze voldoende water en snoei ze waar nodig. Je narcissen, tulpen en krokussen hoef je niet bij te knippen. Hoe je ander groen het beste kunt snoeien, hangt af van de bloem, plant of struik. Vergeet niet het onkruid te blijven wieden.

5. Fluitconcert

Dat hoort ook bij de lente, de vogels die volop gaan fluiten! Wil je jouw tuin omtoveren tot een oase voor gevederde vrienden? Kies dan planten waar bessen en zaden aan groeien, die vinden vogels heerlijk. Een plekje waar ze beschut kunnen overnachten maakt jouw tuin ook populair. Beschutte plekjes creëer je bijvoorbeeld met hoogteverschillen in je tuin. Maak het helemaal af met een sierlijk vogelbad waar vogels lekker kunnen badderen.

Geef een reactie