InterieurWonen

De populairste vloeren op een rijtje!

De populairste vloeren op een rijtje!

Een nieuwe vloer kopen doe je niet dagelijks. Het is dan ook zeker niet gek dat je in eerste instantie een beetje overweldigd raakt. Het aanbod is tegenwoordig immers ontzettend groot. Kies je voor een laminaatvloer, PVC, houten vloer of misschien zelfs wel marmer? Bijna alles is mogelijk. Groot voordeel van dit enorme aanbod is dat het veel eenvoudiger is om een geschikte vloer te vinden. Een vloer die bij jouw interieur past. Je hoeft geen keuzes te maken, want er is altijd wel een vloer die het beste bij jouw woning past. Groot nadeel is wel dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hoog tijd om je dus alvast een beetje op weg te helpen.

In dit artikel zetten we de populairste vloeren en de bijbehorende voor- en nadelen voor je op een rijtje. Zo weet je precies welke vloer voor jou het meest geschikt is en is het eenvoudiger om een uiteindelijke keuze te maken.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn anno 2021 verreweg het meest gekozen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Een PVC vloer beschikt namelijk over alle voordelen van een kunststof vloer, maar wel het prachtige uiterlijk van een echte houten vloer. Sterker nog: de vloeren zijn tegenwoordig zo sterk verbeterd dat ze niet meer te onderscheiden zijn van het echte werk. Hierdoor is er geen enkele reden meer om niet voor een pvc vloer te kiezen.

Een kunststof vloer heeft ontzettend veel voordelen. Allereerst zijn ze veel sterker en duurzamer. Hierdoor geniet je van een veel langere levensduur dan een echte houten vloer. Nog een groot voordeel van een pvc vloer is dat ze tot één van de meest hygiënische vloeren van dit moment behoren. Ze houden niet alleen veel minder stof en vuil vast, maar zijn ook nog eens een stuk gemakkelijker te reinigen. Er zijn geen gleufjes of kuilen waar vuil zich in weet te nestelen en hij is binnen mum van tijd weer schoon dankzij een licht vochtige dweil. Bovendien zijn ze ook nog eens zeer gemakkelijk zelf aan te leggen.

Houten vloeren

De echte houten vloer mag in dit rijtje natuurlijk zeker niet ontbreken. Bijna iedereen is wel met deze vloer bekend en de vloer lijkt nog steeds heel veel nieuwe harten te veroveren. Bovendien worden deze vloeren al eeuwenlang gebruikt. Een echte klassieker die ook anno 2021 nog altijd enorm populair is. Groot voordeel van een houten vloer is dat ze over een enorme uniciteit beschikken. Elke houten vloer wordt geheel op maat gemaakt uit de planken van verschillende bomen. En zoals bij ieder natuurproduct betekent dit ook dat iedere vloer geheel uniek is. Geen vloer is hetzelfde. Bovendien zijn ze ook ontzettend duurzaam en gaan ze lang mee, mits ze op de juiste manier worden onderhouden. Dat is ook direct een groot nadeel van houten vloer, want het onderhoud kost bij een houten vloer best wel wat tijd.

Laminaat

Laminaat heeft veel weg van een pvc vloer, maar is over het algemeen iets goedkoper en minder duurzaam. Groot voordeel is wel dat deze eenvoudig zelf te leggen is, in heel veel dessins verkrijgbaar is en ook nog eens voor vrijwel ieder budget geschikt is.

Geef een reactie