AlgemeenInterieur

Horren: dé perfecte manier om muggen buiten de deur te houden

Horren: dé perfecte manier om muggen buiten de deur te houden

Muggen zijn misschien wel de grootste nachtmerrie van veel mensen. Er is niets vervelender dan eindelijk lekker slapen en plotseling gezoem bij je oor horen. Erger nog, als je dan het licht aanzet en de mug probeert te zoeken… lijkt deze weer nergens te bekennen te zijn. Of je komt er plotseling achter dat er al enorm veel in jullie kamer zitten. Dat wordt dus een zoektocht van jewelste om al deze vervelende beestjes te kunnen pakken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om muggen te slim af te zijn. De één iets effectiever dan de ander. Er is echter één methode die zeker weten zal werken: een hor tegen muggen plaatsen!

Voordelen van horren

Het gebruik van horren in de strijd tegen muggen is behoorlijk effectief. Maar het heeft ook nog een aantal andere grote voordelen.

Allereerst natuurlijk het feit dat horren niet alleen muggen buiten de deur houden, maar ook nog eens allerlei andere insecten. Wanneer je horren in het hele huis laat plaatsen, dan zal je direct een sterke afname van de hoeveelheid insecten in huis zien. Met name vliegen, bijen en muggen. Hierdoor geniet je van meer wooncomfort en hoef je ook minder bang te zijn om een keer een raam open te zetten op een snikhete dag.

Dan komen we gelijk bij de ventilatie. Zo zijn er namelijk mensen die zo gek worden van al die insecten in huis dat ze hun ramen en deuren zo veel mogelijk potdicht laten zitten en zo hopen insecten buiten de deur te houden. Dit kan effectief zijn, maar het is een stuk minder goed voor de gezondheid. Voldoende ventilatie is immers belangrijk voor een goede luchtkwaliteit in huis. Bovendien kan het ook zeer broeierig in huis worden wanneer alles gesloten blijft. Zeker op zeer warme dagen. Met horren hoef je hier niet meer bang voor te zijn en kan je zonder zorgen blijven ventileren.

En last but not least… horren bieden ook nog eens de nodige voordelen voor hooikoortspatiënten. Zij hebben vaak enorm last van het voorjaar en de zomer door de rondzwevende pollen. Hierdoor blijven ze chronisch verkouden. Ook in huis kunnen deze pollen komen als de wind verkeerd staat. Met alle gevolgen van dien. Horren houden voor een groot deel ook pollen tegen. Daardoor kunnen ook hooikoortspatiënten hier zonder twijfel gebruik van maken.

Kies de juiste hor

Horren zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarom is het goed om je eerst zorgvuldig te laten informeren bij een specialist in horren. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat. In principe is er voor ieder type raam en deur wel een geschikte hor te vinden, maar dan moet je uiteraard wel weten waar je op moet letten. Neem daarom foto’s van de deuren en/of ramen waar horren voor moeten komen, schrijf de maten goed op en de wijze waarop deze moeten worden geplaatst. Zo weet je zeker dat je straks over de juiste hor beschikt.

Geef een reactie