SlaapkamerTips

De grootste voordelen van een elektrische boxspring

De grootste voordelen van een elektrische boxspring

De boxspring is tegenwoordig één van de meest verkochte slaapsystemen ter wereld. Ook in Nederland zien we dit extravagante bed in steeds meer slaapkamers verschijnen. Maar wist je dat je een boxspring ook nóg luxer kunt maken? Bijvoorbeeld door voor een elektrische boxspring te kiezen? De voordelen hiervan zijn ongekend!

Een elektrische boxspring beschikt over talloze voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het slaapcomfort optimaal is, maar ook op het gebied van gebruiksgemak heeft deze ontzettend veel te bieden. Wanneer je voor een elektrische boxspring kiest, weet je dus zeker dat je straks van een heerlijke nachtrust kunt genieten. Nog niet geheel overtuigd waarom je nu precies voor een elektrische boxspring moet kiezen? In dit artikel hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Meer ondersteuning van het lichaam

Eén van de grootste voordelen van een elektrische boxspring is dat deze geheel naar wens af te stemmen is. Hij is precies zo in te stellen als jij nodig hebt om lekker te kunnen genieten van een fijne nachtrust. Dit is met name handig voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met in- en uit hun bed stappen. Een boxspring zorgt ervoor dat mensen met rugklachten en andere fysieke ongemakken eenvoudig uit hun bed kunnen stappen. Je hoeft het bed enkel even wat hoger te zetten, waardoor je lichaam minder moeite hoeft te doen. Hierdoor geniet je van meer ondersteuning van het lichaam.

Een verstelbare boxspring is ook prettig wanneer je andere fysieke ongemakken ervaart. Denk bijvoorbeeld aan vochtophopingen in je lichaam of pijnlijke knieën. Door de benen net wat hoger te leggen dan de rest van het lichaam kun je je lichaam helpen om de spanning te verminderen en de zwelling af te laten nemen.

Gebruiksgemak

Naast de enorme voordelen op fysiek vlak beschik je natuurlijk ook over een groot gebruiksgemak. Het grootste voordeel is toch wel dat je met één druk op de knop je bed omhoog zet. Handig wanneer je nog even een boek wilt lezen of simpelweg nog niet klaar bent om te gaan slapen. Als je toch weer lekker wilt gaan slapen, dan is deze ook weer met simpelweg één druk op de knop in de juiste stand te zetten.

De meest elektrische boxsprings zijn tegenwoordig bovendien geheel draadloos en je krijgt ieder een eigen afstandsbediening. Daardoor ontstaan er ook nooit meer discussies over de juiste stand, want je kunt dit geheel zelf bepalen. Wel zo gemakkelijk!

Lange levensduur

Een elektrische boxspring zal een flinke uitgave zijn. Gelukkig zijn deze bedden ook nog eens ontzettend robuust. Je krijgt dus echt waar voor je geld. De kans op beschadigingen is minimaal en ook het elektrische systeem gaat jaren mee. Hierdoor zal je van een geweldige lange levensduur beschikbaar.

Let op: dit betekent niet dat de rest van het slaapsysteem niet tijdig gecontroleerd moet worden. Zo wordt geadviseerd om het koudschuim matras minimaal één keer in de tien jaar te vervangen. Ook het hoofdkussen en het dekbed zullen met enige regelmaat aan vervanging toe zijn.

 

Geef een reactie