Interieur

3 tips om meer zwart in je interieur te brengen

3 tips om meer zwart in je interieur te brengen

Zwart is de afgelopen jaren een echte trendkleur geworden. Dat is ook niet zo gek, want zwart kent ontzettend veel voordelen. Zo is het zeer eenvoudig met allerlei verschillende kleuren, materialen en meubels te combineren en past het bij vrijwel ieder interieur. Toch is het gebruik van meer zwart binnen je interieur niet altijd even gemakkelijk. Het gevaar schuilt hem in het feit dat wanneer je nét teveel gebruikt, het geheel een beetje sober kan gaan lijken. Daarom volgen hier 3 tips om op sfeervolle wijze meer zwart in jouw interieur te brengen.

1.      Zwart in de woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar je misschien wel het overgrote deel van jouw tijd in door zult brengen. Hier geniet je van spelletjesavonden met vrienden, een hapje en een drankje met je partner of hang je simpelweg lekker voor de televisie te genieten van je vrije tijd. Daar hoort een sfeervolle ruimte natuurlijk wel bij. Hoewel zwart ontzettend sfeervol kan zijn, is het wel belangrijk om in deze ruimte een beetje op te passen. Je wilt tenslotte niet dat de ruimte té donker wordt. Daardoor is het belangrijk om op de juiste plekken sfeervolle zwarte accenten aan te brengen. Accenten die de kamer nét dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan een stoere zwarte salontafel. Combineer deze vervolgens met mooie, warme kleuren en meubels voor een sfeervol effect en meer eenheid in de ruimte.

Ben je dol op een unieke uitstraling? Combineer de zwarte salontafel dan met een bank in een felle kleur. Zo staat felblauw of rood prachtig bij zwart en dat voegt direct enorm veel contrast toe voor een sfeervol geheel.

2.      Zwarte badkamer

Zwarte badkamers zijn op dit moment helemaal hot. Hier komt de diepzwarte kleur prachtig tot zijn recht. Bovendien is het bijna niet mogelijk om hier te overdrijven. Kies bijvoorbeeld voor wit sanitair om nog een beetje voor contrast te zorgen, maar zorg vervolgens wel voor enkel zwarte tegels. Zwart in de badkamer is uitstekend te combineren met grijstinten, wit keramiek en roestvrij stalen details. Zo creëer je een ruimte waar je écht volledig tot rust kunt komen.

3.      Zwarte keuken: een zeer goede keuze!

Toe aan een nieuwe keuken? Maar ben je dat standaard wit nu toch echt wel een beetje zat? Kies dan zeker eens voor een prachtige zwarte keuken. Zwart in de keuken staat niet alleen ontzettend stijlvol, modern en elegant, maar het biedt ook nog eens talloze voordelen. Zeker op het gebied van schoonmaken. Waar je bij een witte keuken bijna iedere vingerafdruk kunt zien, zal je bij een zwarte keuken weinig hoeven schoon te maken. Dat bespaart jou een heleboel werk én het ziet er natuurlijk ook nog eens een stuk beter uit.

Een zwarte keuken past perfect bij een modern interieur. Kies voor een strak design, kastjes zonder handgrepen en combineer dit met roestvrij stalen details. Ook koperen kranen passen uitstekend bij een dergelijke keuken. Als je eenmaal een zwarte keuken hebt gehad, wil je nooit meer iets anders!

Geef een reactie