InterieurWonen

Shutters: alles wat je moet weten!

Shutters alles wat je moet weten!

Shutters zijn een ultra moderne vorm van binnenzonwering. Het is een mooie manier om jouw woning echt een unieke eyecatcher te geven. Bovendien zijn ze ook nog eens ontzettend praktisch in gebruik. De meeste shutters zijn tegenwoordig gemaakt van hout, maar ze zijn ook in heel veel andere materialen verkrijgbaar indien dat nodig is. Zo kun je de shutters geheel naar wens en de stijl van je huidige interieur aanpassen.

Ondanks dat shutters de afgelopen jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen, zijn er ook nog genoeg mensen die hier eigenlijk maar weinig van weten. En dat is jammer, want naar onze mening passen shutters in vrijwel iedere woning en geven ze een echte finishing touch. Daarom wordt het hoog tijd om ons wat meer te verdiepen in de wereld van shutters. Hier vind je alvast de nodige praktische informatie!

De voordelen op een rijtje

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten raamdecoratie om jouw interieur mee te verrijken. Toch zijn de meeste soorten https://thuisin.nl/collectie/raamdecoratie/er voornamelijk gericht op het vervullen van een bepaalde rol. Dat is geen probleem, want hier koop je ze ook voor. Het oog wil echter ook wat. Shutters leveren het beste van beide werelden. Zij voegen ook daadwerkelijk iets toe aan je interieur. Ze zien er prachtig uit, geven je woning direct een geheel moderne en unieke uitstraling én zijn ook nog eens heel praktisch in gebruik. Meer kan je niet wensen, toch?

Koop je een geheel nieuwe woning en wil je alle ramen van shutters laten voorzien? Dan sta je ook direct voor een flinke uitgave. Dat kan er soms voor zorgen dat men een beetje terughoudend wordt. Helemaal nergens voor nodig! Shutters zijn namelijk ontzettend duurzaam en kunnen zelfs de waarde van het huis verhogen. Daarom is het bij de meeste hypotheekverstrekkers mogelijk om de aanschaf van shutters mee te financieren bij je hypotheek. Hierdoor sta je niet direct voor een enorme uitgave.

Wist je dat shutters bovendien op bijna alle speciale raamsoorten te plaatsen zijn? Geen paniek meer dus als je op zoek bent naar raambekleding voor een dakraam, draaikiepraam of een extreem breed of hoog raam. Shutters kunnen op ieder raam gemonteerd worden!

Redenen om voor shutters te kiezen

Hierboven vind je natuurlijk al enorm veel voordelen. Maar afgezien van het praktische plaatje en het feit dat shutters er prachtig uitzien, moeten er natuurlijk ook nog meer redenen zijn om voor shutters te kiezen. Er zijn namelijk wel meer soorten raambekleding die aan dezelfde wensen voldoen. Waarom zou je dan toch voor shutters kiezen? Wij hebben de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

  • Naast het decoreren van de woning en het verbeteren van de lichtval in huis hebben shutters ook nog eens een hoog isolerende waarde. Hierdoor blijft het huis het gehele jaar door op temperatuur. In de wintermaanden niet té koud en in de zomermaanden niet té warm. Hierdoor neemt het wooncomfort enorm toe.
  • Shutters zijn in werkelijk iedere ruimte te plaatsen. Zo zijn de meeste shutters ook vochtbestendig. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in de badkamer worden geplaatst.
  • Het is heel eenvoudig om shutters goed schoon te houden. Je kunt de lamellen eenvoudig schoonmaken met een licht vochtig doekje of stof verwijderen met een plumeau. Dit is vooral een prettig idee voor mensen die kampen met allergieën.

Geef een reactie