InterieurTipsWonen

Een duurzame kunststof gietvloer voor een lagere prijs

Een duurzame kunststof gietvloer voor een lagere prijs

Ga je binnenkort aan de slag met een verbouwing of wil je het interieur updaten? De vloer vormt de basis van je woning en is vaak een van de onderdelen die als eerst aangepakt wordt. Wil je een vloer in huis halen die praktisch in het onderhoud is en ook nog eens erg lang meegaat? Overweeg dan een kunststof gietvloer, we vertellen je er graag wat meer over.

De verschillende soorten gietvloeren

Als je gaat zoeken naar gietvloeren dan kan er al snel verwarring ontstaan. Verschillende benamingen, verschillende materialen en verschillende prijzen. Weet daar maar eens je weg in te vinden als buitenstaander. Over het algemeen kunnen we het makkelijker maken door de belangrijkste soorten gietvloeren te onderscheiden. 

De normale gietvloer is uiteraard het meest bekend en wordt ook het meest gekocht. De normale gietvloer is circa 3 mm dik. Maar er bestaan ook varianten die dunne en dikke zijn. Een dunnere variant is vaak goedkoper omdat er minder materiaal nodig is, dit wordt ook wel vloercoating genoemd. Deze dunne vloer is dan een stukje voordeliger en wellicht wat minder dik maar verder behoud je dezelfde voordelen. Een dikkere vloer is de epoxyvloer. Als er wat extra stevigheid nodig is, omdat de vloer zwaar belast wordt, is een epoxyvloer een uitstekende keuze.

De verschillende soorten gietvloeren

Een aantal aspecten om op te letten

Wanneer je overweegt om een gietvloer in huis te halen zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten. Natuurlijk moet het binnen je budget passen maar ook de kwaliteit moet goed zijn zodat je een goede ondergrond voor de lange termijn hebt. Als je een kwalitatieve gietvloer in huis haalt en deze goed onderhoud kan deze wel tientallen jaren lang meegaan, in het meest gunstige geval hoef je nooit meer een nieuwe vloer te kopen. Wanneer de gietvloer eenmaal is aangebracht is het belangrijk om goed de kleur te controleren. Is deze gelegd zoals afgesproken en is alles netjes afgewerkt? Eventuele verbeterpunten kunnen dan snel hersteld worden.

Vergelijk de prijzen van gietvloeren

Maar uiteraard moet je ook aan je portemonnee denken. De nieuwe vloer moet daarom wel binnen budget zijn. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wil besteden, en stel een lijstje van je eisen en wensen op. Je kan er ook voor kiezen om zelf alvast een ontwerp of een schets aan te leveren zodat de gietvloer specialist snel aan de slag kan.

Bron: gietvloerprijzen.nl 

Geef een reactie