InterieurTipsWonen

4 manieren om meer sfeer te creëren in huis

Fijn, zo’n eigen woning. Je hebt helemaal je eigen stekkie of misschien kun je ‘m fijn met je gezin delen. Maar het sfeervol inrichten is een ander verhaal. Want niet iedereen is gezegend met twee rechter decoreerhanden. Om je op weg te helpen hebben we de vier beste sfeertips op een rij gezet. Zo kun jij je stulpje omtoveren in een waar paradijs waar vrienden en familie graag op bezoek komen en die je graag met hen deelt.

Tip 1: Steek kaarsen aan

Favoriet bij velen en niet zonder reden: kaarsen zijn de ultieme sfeermakers. Ze geven een heerlijk warm en zacht licht af. Mocht je er meer van willen, zet je gewoon wat meer kaarsen neer. Daarnaast geven ze ook echt warmte af, wat zeker in de winter heel fijn is.

Overigens hoef je kaarsen niet eens aan te steken om sfeer te creëren. Mooie kaarsen die decoratief worden neergezet zijn ook al echte sfeermakers. Maak er een mooi decoratief stuk van met een mooi dienblad en andere accessoires. Zet het vervolgens op de salontafel of in een mooi hoekje.

kaarsen

Tip 2: Gedimde LED verlichting

Wanneer je liever geen kaarsen aandoet, bijvoorbeeld omdat het zomer is en 35 graden buiten, is warm, gedimd LED licht de perfecte oplossing. Dat komt omdat LED bijna geen warmte afgeeft. Ook is het niet brandgevoelig, iets waar je met kaarsen wel altijd goed op moet letten.

LED verlichting is daarnaast ook nog eens heel duurzaam en wordt daardoor dus steeds populairder. Wat fijn is, is dat LED lampen steeds meer dimbaar zijn. Let daar wel op wanneer je de lampjes koopt, het moet namelijk op de verpakking staan of ze wel of niet dimbaar zijn. Vergeet ook niet de dimmer. Voor meer sfeer gebruik je lampen met een warmere lichtkleur.led verlichting

Tip 3: Gebruik zachte kleuren

Als het aankomt op een sfeervolle inrichting van je woning, is kleur een belangrijke factor. Kies voor zachte, warme kleuren en aardetinten. Bijvoorbeeld crèmewit, zacht grijs of pasteltinten zoals mintgroen of koraalroze.

Gebruik nooit felle (neon)kleuren. Dit zijn koude kleuren welke de sfeer juist uit je woning weghalen. Wel kun je wat planten neerzetten. Deze halen de natuur naar binnen en staan daarom gezellig.

zachte kleuren woonkamer

Tip 4: Leg een hoogpolig vloerkleed neer

Voor wie snel koude voeten heeft is de volgende tip extra fijn: leg een hoogpolig vloerkleed neer in je woonkamer. Niet alleen houdt het je voeten lekkerder warm, maar het zorgt dat het geheel er warmer uitziet.

hoogpolig vloerkleed

Geef een reactie