Slaapkamer

Waarom kiezen mensen voor een twijfelaar bed?

Waarom kiezen mensen voor een twijfelaar bed?

Je zou denken dat je in een twijfelaar bed maar weinig ruimte hebt, maar er zijn genoeg mensen die het formaat meer dan groot genoeg vinden. Een zogeheten twijfelaar is doorgaans tussen de 100 en 140 centimeter breed, waarbij 120 cm de meest gekozen variant is. Voor hele lange mensen is er natuurlijk nog de twijfelaar met een lengte van 210 cm, hoewel de meeste gewoon 2 meter lang zijn. Maar voor wie zijn twijfelaar bedden nu zo interessant?

Je eerste tweepersoonsbed

Er zijn genoeg ouders die hun puber op een gegeven moment een tweepersoonsbed gunnen, maar het niet nodig vinden een heel groot bed aan te schaffen. Misschien is de kamer daar te klein voor, maar het kan ook zijn dat ze het simpelweg niet nodig vinden dat eventuele vriendjes of vriendinnetjes komen logeren. In deze gevallen zijn twijfelaar bedden perfect. Deze zijn groter dan een normaal eenpersoonsbed, en dus heeft de puber het gevoel dat er met hem/haar wordt meegedacht, maar niet zo groot als een normaal tweepersoonsbed. Zo houdt de puber meer ruimte over voor andere meubels, en voelt de slaapkamer niet te klein aan.

Lekker ruim slapen in je eentje

De meeste mensen denken bij een twijfelaar bed direct dat het door twee mensen wordt gebruikt. Het is echter ook de perfecte optie voor mensen die juist in hun eentje slapen, maar graag alle ruimte hebben. Als jij niet perse een tweepersoons bed wilt (of daar de ruimte niet voor hebt), maar wel ruim slaapt, kies dan voor een twijfelaar bed, bijvoorbeeld van De Suite. Daar hebben ze een ruim assortiment, en kun je het bed volledig aan jouw eisen en wensen aanpassen.

De twijfelaar bedden van De Suite worden bijvoorbeeld vaak gekocht voor senioren. Ook zij slapen vaak graag alleen, bijvoorbeeld wanneer hun partner overleden is, wanneer deze veel snurkt of wanneer ze om een andere reden slecht slapen naast een andere persoon. Het fijne aan de bedden van De Suite is dat ze ook aan te passen zijn aan mensen met een verminderde mobiliteit. Bestel er bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare bodem bij, of ga voor een zogeheten hoog-laag bed. Met de twijfelaar bedden van De Suite is dit allemaal mogelijk, waardoor je het bed volledig kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Twijfelaar op je studentenkamer

Als laatste is een twijfelaar natuurlijk super geschikt voor op studentenkamers. Studenten wonen vaak vrij krap, en moeten op een kleine kamer allerlei verschillende meubels kwijt. Een twijfelaar is perfect voor het type student die geregeld iemand wil laten logeren, maar geen ruimte heeft voor een normaal tweepersoonsbed. En wanneer de student in zijn eentje slaapt, heeft die alle ruimte om te genieten van een optimale nachtrust.

Twijfelaar bedden zijn dus een stuk populairder dan je zou denken, ondanks dat je ze meestal niet in de standaard slaapkamer van een koppel vindt. De meeste mensen hebben namelijk wat meer ruimte nodig om samen te slapen, maar vergis je niet: er zijn nog genoeg koppels die elke nacht samen in een twijfelaar slapen. Het gezegde luidt niet voor niets: Liefde maakt een klein bed groot.

Geef een reactie