SlaapkamerTips

Volg deze interieurtips voor een betere nachtrust

Volg deze interieurtips voor een betere nachtrust

Kan jouw nachtrust wel wat verbetering gebruiken? Neem dan niet alleen je avondroutine onder de loep, maar kijk ook eens kritisch naar de inrichting van de slaapkamer. Wellicht kun je nog een paar aanpassingen doen in het interieur om je slaapkwaliteit te verbeteren. Hieronder staan een aantal handige tips op een rij!

Investeer in een goed bed en matras

Het is natuurlijk een inkoppertje, maar een goed bed is nou eenmaal de basis van een goede nachtrust. Investeer daarom voldoende tijd en geld in het juiste bed en een kwalitatief matras. Ga online op onderzoek uit, lees reviews en bekijk welke matrassen het beste uit de test komen. Laat je daarnaast persoonlijk adviseren en ga proefliggen in een beddenwinkel om de beste keuze te maken.

Vergeet het topmatras niet

Bij de aanschaf van een nieuw bed mag het topmatras niet worden vergeten. Dit is een dun matras van maximaal 10 centimeter dik dat bovenop het normale matras komt te liggen. Het zorg voor nog meer comfort en draagt bij aan goede ondersteuning.

Slaap met je gezicht naar de deur

Wist je dat je het beste kunt slapen als de deur zichtbaar is vanuit het bed? Zet jouw bed dus bij voorkeur (schuin) tegenover de slaapkamerdeur en plaats het hoofdeinde tegen de muur. Dit zorgt voor een rustgevend gevoel in de kamer.

Laat je bed iedere dag luchten

Vooral in de zomer kan het bed warm en klam aanvoelen na een hete nacht. Om de volgende avond weer een fris bed in te stappen, is het belangrijk om je bed dagelijks te laten luchten. Sla het beddengoed open en geef het matras de kans om het opgenomen vocht te laten verdampen.

Ga voor een rustgevend kleurenpalet

Vermijd felle en schreeuwerige kleuren in de slaapkamer. Dit betekent niet dat je enkel gebruik mag maken van wit of bruintinten. Ook gedempte kleuren zoals roze of blauw passen prima binnen een rustgevend kleurenpalet.

Maak ruimte op het nachtkastje

Vaak is het nachtkastje één van de laatste dingen die je ziet als je gaat slapen. We raden je daarom aan om hier zo min mogelijk spullen op te zetten. Als het nachtkastje erg rommelig oogt, kun je onbewust onrust ervaren. Ruim het daarom regelmatig op of koop een nachtkastje met gesloten opbergruimte.

Zet geen bureau in je slaapkamer

Heb je bij gebrek aan een kantoorruimte je bureau maar in de slaapkamer gezet? Dan kan dat slechter uitpakken dan je denkt. Iedere keer wanneer jij het bureau vanuit je bed ziet, associeer je het (bewust of onbewust) met werk of studie. Dat kan stress veroorzaken, wat de nachtrust niet ten goede komt. Probeer dus liever een ander plekje in huis te vinden.

Geef een reactie